Slovenija
82008 ogledov

Furs uvaja veliko novost: Tako bo odslej!

Dražba Žurnal24 main
Prva spletna dražba bo 20. maja.

Finančna uprava RS (Furs) je vzpostavila portal furs.edrazbe.si, ki je namenjen spletni objavi zarubjenih in ostalih premičnin, ki jih Furs prodaja po pravilih zakona, ki ureja davčno izvršbo. Prek portala bo mogoče spremljati aktualne prodaje premičnin in sodelovati na javnih dražbah.

Nov portal z dvema deloma

Portal je namenjen tudi izvajanju spletnih javnih dražb in dostopu do podatkov o prodajah in slikovnega materiala o premičninah, ki se prodajajo. Hkrati se bodo lahko zainteresirani kupci preko portala prijavili na spletno javno dražbo ter sodelovali na spletni javni dražbi, kjer bodo dražili izbrani predmet prodaje. Draženje bo potekalo anonimno.

Kot so danes sporočili s Fursa, je portal sestavljen iz dela, na katerem se objavljajo prodaje premičnin, in dela, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, ki potekajo v živo v realnem času.

Del portala, na katerem se objavljajo prodaje, je odprt oziroma javen. Uporaba odprtega dela portala je mogoča brez registracije oziroma identifikacije. Del portala, ki je namenjen izvajanju spletnih javnih dražb, je zaprt. Dostop do tega dela je mogoč izključno na podlagi predhodne registracije uporabnika, ki se izvede preko zunanjega okolja SI-PASS ali SMS-PASS.

Portal furs.edrazbe.si | Avtor: FURS FURS
Takšen način izvedbe draženja po navedbah Fursa zmanjšuje možnost medsebojnega dogovarjanja potencialnih kupcev, ki sodelujejo na klasični javni dražbi, ter tako povečuje učinkovitost prodaj. Mogoča je brez neposrednega stika večjega števila oseb, kar bi lahko bilo pomembno v času epidemičnih zajezitvenih ukrepov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 19:42 09.maj 2022.

    Dobra ideja tele spletne dražbe...Bom kupil kleti v Trstenjakovi 8, da jih preuredim v svinjake za štirinožne prašiče..Le prezračiti jih je treba prej, da mi živali ne poginejo..