Slovenija
3696 ogledov

Velika selitev uradnikov v Ljubljani

slovenija, upravna enota ljubljana, odpiralni cas, obcina, Tobacna 2, Ljubljana, Boštjan Tacol
V kratkem bomo v Ljubljani priča veliki selitvi občinskih in državnih uradnikov.

Ljubljanska upravna enota naj bi maja prihodnje leto namesto na šestih lokacijah delovala le še na dveh - na Linhartovi in Tobačni, piše Delo.

Lani septembra sta država in občina sklenili pogodbo o prenosu občinske stavbe na Linhartovi 13 (nekdanja občina Bežigrad) na državo in se dogovorili o selitvi uradnikov upravne enote Ljubljana in preselitvi občinskih uradnikov iz stavbe.

Vse to naj bi se zgodilo maja prihodnje leto.

Delo piše, da se bodo vanjo pod skupno streho preselile vse izpostave ljubljanske upravne enote, ki imajo zdaj svoje prostore na Trgu mladinskih delovnih brigad 7 (izpostava Vič-Rudnik), Adamič - Lundrovem nabrežju 2(izpostava Center), Proletarski cesti 1 (izpostava Moste-Polje) in na Trgu Prekomorskih brigad 1 (izpostava Šiška), sektor za upravne notranje zadeve pa deluje na Tobačni ulici.

V prostore, ki jih zdaj uporabljajo izpostave ljubljanske upravne enote, pa bo občina preselila uslužbence mestne uprave.

"Pravkar poteka izdelava projektne dokumentacije, ki bo podlaga za javno naročilo za izbor izvajalca gradbeno obrtniških in instalacijskih del ter dobavo pohištvene in arhivske opreme. Projekt bo izdelan prihodnji mesec," so za Delo pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Ljubljanska upravna enota le še na dveh lokacijah

Vrednostnih ocen o tem, koliko bo sploh stala selitev, še nimajo. Pravijo pa, da bo po selitvi upravna enota Ljubljana delovala le še na dveh lokacijah, in sicer na Linhartovi 13 in Tobačni ulici 1.

Stavba na Linhartovi 13 je sicer potrebna celovite prenove, v ta namen je ministrstvo načrtovalo 1,7 milijona evrov, avgusta naj bi objavili tudi javno naročilo za izbiro izvajalca.

Načrtujejo, da bodo pred selitvijo na Linhartovi obnovili tlake, zamenjali pohištvo, porušili in na novo postavili predelne stene, obnovili električne instalacije, ustrezno uredili prezračevanje, ogrevanje ter hlajenje in vzpostavili ustrezne varnostne sisteme, še piše Delo.

Na Mestni občini Ljubljana še ne vedo, koliko občinskih uradnikov se bo preselilo v izpraznjene prostore izpostave ljubljanske upravne enote.

Za večino zdajšnjih najemnikov prostorov na Linhartovi 13 pa so že pomagali poiskati druge prostore, pravijo na magistratu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.