Slovenija
36 ogledov

Velikanka prispela v Koper

križarka ladja Norwegian Gem
1/15
Žurnal24 main
V Koper je priplula največja potniška ladja doslej. Ladja Norwegian Gem, dolga 294 metrov, pluje pod bahamsko zastavo, na njej pa potuje skoraj tri tisoč potnikov z več kot tisoč člani posadke.

Ladja Norwegian Gem ladjarja Norwegian Cruise Line, ki pluje pod bahamsko zastavo, se je v jutranjih urah privezala na potniški terminal. Iz Kopra bo izplula okoli 18. ure.

Med turisti je največ Američanov, Britancev, Nemcev in Belgijcev, za katere bodo dobro poskrbeli, so povedali na Mestni občini Koper.

Med drugim jim bodo ponudili raznovrstne izdelke iz gline, keramike, kvačkane in unikatne izdelke ter razne informacije o izletih in ogledih vinskih kleti.

Ob prihodu potniške ladje bo po Kopru vozila kočija s konji, ki bo začela pot na potniškem terminalu, nadaljevala po severni koprski obvoznici, mimo samostana Sv. Ane, dalje po Cankarjevi ulici do Titovega trga in po Kidričevi ulici do Pristaniške ulice in potniškega terminala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.