Slovenija
130 ogledov

Velike družine bodo dobile denar

velika družina Profimedias
Čez en teden bo več kot 22 tisoč družin prejelo dodatek za veliko družino.

Dodatek za veliko družino za leto 2016 bodo izplačali 14. aprila, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za družino s tremi otroki ta dodatek znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov. Dodatek, ki se izplača v enkratnem znesku, bo prejelo 22.718 družin, med katere se bo porazdelilo 9,36 milijona evrov. 

Do dodatka za veliko družino so upravičene družine s tremi ali več otroki. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da imajo eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji in je izpolnjen premoženjski cenzus, ki znaša 64 odstotkov povprečnega mesečnega dohodka na družinskega člana oz. 648,47 evrov na družinskega člana. 

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2015 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge. 

Komentarjev 15
  • Avatar Leon
    Leon 15:43 08.april 2016.

    ZA MOJEGA OTROKA GRE ...........nova stranka egoistov !

  • Avatar olor
    olor 08:37 08.april 2016.

    Begunci in južnaki imajo z večine veliko otrok. So brez zaposlitve in nimajo drugega dela kot da delajo otroke, živi pa naj jih država, razen tistih Slovencev ki so bogati in imajo že tako dovolj denarja tem bomo pomagala. Slovenec, ...prikaži več, ki pa ima enega ali dva pa naj se prebija skozi življenje ko le ve in zna.

  • malonaokoli 07:40 08.april 2016.

    revni ljudje imajo veliko otrok...torej,podpiramo in nagrajujemo še več socialnih problemov ! in počasi se bomo zadavili z družboslovno smetano filozofije....naredi toliko otrok, kolikor jih boš lahko vzdrževal ! je moja filozofija...