Slovenija
17902 ogledov

Prihranite lahko že pri hitrem, kaj šele pri PCR testu

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje
Minister za zdravje Janez Poklukar je pred časom napovedal, da hitri test ne bo stal več kot 12 evrov, a v praksi je precej dražji. Tako so nam pri enem od ponudnikov povedali, da test stane 15 evrov, če želite še pisno potrdilo, pa 20. Veliko zdravstvenih domov ima maksimalno dovoljeno ceno.

Na ministrstvo za zdravje so nam po dolgem čakanju pojasnili, da lahko minister najvišjo ceno določi le za javne zdravstvene zavode, ne pa za zasebnike.

V ZD Ljubljana so ceno hitrega testa določili pri 12 evrih, medtem ko je cena v mariborskem zdravstvenem domu 9,5 evra. Enaka je cena tudi v ZD Domžale, v vseh treh domovih je možno le plačilo s kartico. V vrhniškem zdravstvenem domu je cena deset evrov, plačilo pa je možno le v gotovini, navajajo na svoji spletni stran. Tudi v ZD Celje in Kranj so ceno postavili pri 12 evrih.

Tudi mnogi zasebniki testiranje ponujajo po nižji ceni od najvišje, ki velja za javne zavode. Zavod zdravje hitro testiranje računa 9,5 evra, pred City parkom v Ljubljani je pred dnevi stalo deset evrov. Estetika Fabjan za hitri test s potrdilom zaračuna 15 evrov, v Celju, Mariboru, Velenju in Kranjski Gori je cena 12 evrov, za tujce pa dvajset.

PCR test za 69 ali za sto evrov

Pri PCR testih so razlike še večje. Zavod Zdravje ga računa 85 evrov, Estetika Fabjan pa od 69 do sto evrov. »Cena PCR testa je 69 evrov, v Kranjski Gori 100 v Mariboru 79 evrov in v Celju 80 evrov,« so zapisali na svoji spletni strani.

V ZD Maribor je cena PCR testa 75 evrov, v kranjskem zdravstvenem domu 80, v ZD Ljubljana pa kar sto evrov.

Primerjava ponudbe je precej zapletena, saj niso nikjer zbrani vsi ponudniki testiranja v Ljubljani, vsaj mi jih nismo našli niti takrat, ko je hitre teste še plačevala država.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Keith_Chambers 11:26 20.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Kirka 10:34 20.september 2021.

    Testi, ki jih je vlada nabavila za naš denar, so postali potrošno blago in vir zaslužka. Vse je postala le še gonja za denarjem. Zato ne verjamem prav nikomur več.

  • mirror 09:47 20.september 2021.

    "Prihranite lahko že pri hitrem, kaj šele pri PCR testu" Največ pa prihranite, če greste brezplačno na cepljenje.