Slovenija
11768 ogledov

Velike spremembe v informativnem programu TV Slovenija

Soočenje predsednikov strank na TV Slovenija Saša Despot
Vodstvo TV Slovenija načrtuje varčevanje predvsem pri informativnih oddajah.

Programski svet RTV Slovenija bo na ponedeljkovi seji obravnaval nov osnutek programsko-produkcijskega načrta in izhodišča finančnega načrta za prihodnje leto.

Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough je avgusta že predlagal ukinitev oddaj Zvezdana in Zadnja beseda ter spremba termina oddaje Studio City, ki naj bi bila na sporedu vsak drugi teden. A ker takrat še direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak na te predloge ni pristala, do sprememb ni prišlo. 
"Direktorica se z nobenim izmed predlogov ni strinjala, prav tako ni predlagala nobenih alternativnih predlogov, zato jeseni sprememb ne bo, pač pa bo Televizija Slovenija do konca leta izvrševala sprejeti programsko-produkcijski načrt in programske sheme za leto 2021, ki jih je programski svet RTV Slovenija potrdil konec lanskega leta. Naj dodamo, da se generalni direktor RTV Slovenija zaveda pomena poslanstva javnega zavoda, ki pa ga RTV Slovenija lahko uresničuje le, če zagotavlja kakovostne in gledane programske vsebine," so sporočili s TV Slovenija. 



Direktor TV Whatmough je  Natalijo Gorščak razrešil z mesta direktorice, za v.d. direktorja televizije je imenovan Valentin Areh. 

Ukinitev oddaj

Pomanjkanje finančnih sredstev, ki pesti TV Slovenija pa naj vodstvo zdaj reševalo predvsem na račun informativnega programa. Osnutek programskega načrta, ki ga bodo programski svetniki obravnavali v ponedeljek, tako predvideva ukinitev 8.00, 9.00 in ob 10.00. Ukinili naj bi tudi oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec. Prihodnje leto naj na programih ne bi bilo več enournih oddaj Svet v letu in Slovenija v letu.

Za ukinjanje in krajšanje oddaj oddaj naj bi se odločili zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ter na podlagi podatkov o gledanosti. 

Krajšanje oddaj

Za deset minut bi skrajšali TV Dnevnik, ki bi trajal le še 20 minut ter Odmeve, ki bi trajali 25 minut. Prav tako bi skrajšali zunanjepolitično oddajo Globus in gospodarsko Točko preloma ter oddajo za potrošnike Koda. 

Nekaj oddaj naj bi premaknili na 2. program, kjer naj bi gledalcem ponudili še Poročila o znanosti in tehnologiji, Poročila o zdravju ter Poročila ob 20.00 in ob 21.00.

Glede Oddaje Studio City naj ne bi bilo sprememb.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 36
  • molka 17:58 14.oktober 2021.

    ukinte cel rtv drek ki ni nič vreden

  • Ender3 16:43 14.oktober 2021.

    Kako priročen in uporaben prispevek za aktivizem. Po odzivnosti njih se vidi, kako hudo jih žuli nacionalna Tv. Za to koruzno vlado, brez podpore, so aktivisti so zgolj orodje, za njihovo forumsko izražanje. Mladino se bolj, kot indokrinirat, da podplačat. ...prikaži več Uboga politika, ki za obstoj svoje ideologije rabi takšna sredstva.

  • Ingrid_Travis 16:10 14.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦