Slovenija
23 ogledov

Velikega Spara v Šiški še vsaj dve leti ne bo

Celovški dvori Anže Petkovšek
Zastoj. Projekt novega nakupovalnega središča stoji, ker čakajo na ustrezna dovoljenja.

Po načrtih iz leta 2010 bi nov nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico v Šiški moral biti že odprt. Vendar je ta še vedno “v fazi upravnega postopka in pridobivanja ustreznih dovoljenj. Tega ne moremo in tudi nočemo prehitevati,” je dejal vodja projekta Toni Pugelj iz družbe SES Spar European Shopping Centers.

Brez napovedi o odprtju

“Težko tudi napovemo, kdaj predvidoma bo center končan, saj ne moremo vplivati na delovanje upravnih in državnih organov in bi bila naša ocena tako netočna. Vsekakor upamo, da se bo vse skupaj čim prej začelo,” je dodal. Marca – tudi takrat so v SES še vedno čakali na okoljevarstveno soglasje, ki ga agencija za okolje obravnava od poletja 2010 – so sicer ogradili gradbišče in porušili nekatere stavbe, zdaj pa zemljišče sameva.

Cena: sto milijonov evrov

Nov center naj bi stal okoli sto milijonov evrov, po najoptimističnejših napovedih pa bi bil lahko zgrajen čez dve leti. Nakupovalno središče je predvideno na skoraj 38 tisoč kvadratnih metrih (Mercator v Šiški ima na primer slabih 28 tisoč kvadratnih metrov), od tega je v pritličju in prvi etaži do 28.700 kvadratnih metrov trgovskih površin (trgovin naj bi bilo okoli 90) in 2.850 kvadratnih metrov gostinskih površin. V drugem nadstropju so predvidene poslovne dejavnosti in prostori uprave, na strehi pa otroška in druga športna igrišča; v treh kletnih etažah bi moral investitor zagotoviti 1.650 parkirnih prostorov. Center naj bi odprl okoli 700 novih delovnih mest.

Komentarjev 5
  • Svito Estante 11:11 13.april 2013.

    Spar bo počakal na gradnjo še vsaj dve desetletji, če se ne bo že prej popolnoma umaknil !

  • privat 08:28 13.april 2013.

    kot da ne veš??

  • Dejan Kodrič 11:22 22.februar 2013.

    Kakšne igre so?