Slovenija
72 ogledov

Veliki brat gleda na promenado

Kamere na Pristaniški ulici v Kopru Nataša Čepar
Videonadzor. Koprski župan Boris Popovič je na Pristaniški ulici dal namestiti varnostne kamere.

Mestna občina Koper, ki jo vodi župan Boris Popovič, je na Pristaniški ulici namestila varnostne kamere. To so zaradi incidentov z zažiganjem palm ob promenadi napovedali že pred časom. Na namestitev kamer je opozorila stranka Oljka, ki se z ukrepom ne strinja.

"Vsekakor ostro obsojamo vsako obliko vandalizma nad palmami ali drugim javnim in zasebnim premoženjem, vendar menimo, da ni možno uporabiti pretveze zagotavljanja varnosti, da bi lahko občinska uprava imela še večji nadzor nad ljudmi," meni Vida Gračnar, predsednica koprskega odbora Oljke. Po njenem mnenju bi lahko koprska občinska uprava zlorabila posneto gradivo in poskušala škodovati politično ali kako drugače "motečim" občanom.

Na koprski občini pojasnil glede novih kamer ne dajejo, češ da je pristojna oseba nedosegljiva; novinarska vprašanja naj bi tako počakala na današnji dan. Kamere so sicer že več let nameščene tudi ob občinski stavbi na Verdijevi ulici.

Komentarjev 3
  • jurij 17:25 23.avgust 2011.

    jozek D , da se ne boš zadušil od lizanja Popovičeve riti.

  • jurij 17:24 23.avgust 2011.

    Skrajni čas.

  • allstarr111 11:31 23.avgust 2011.

    Prav je da je naštimal kamere, on je koper zrihtal da če nisi bim tam zadnjih 5 let ga ne spoznaš več, banda pa samo uničuje, zato je prav da so poskrbeli za varnost.