Slovenija
17 ogledov

Veliki brat (ne) bo pomagal

Žurnal24 main
SB Brežice. Ministrstvo za zdravstvo: Za organizacijo je odgovoren direktor.
19 tisoč evrov na mesec prihrani brežiška bolnišnica na račun (ne)-plačevanja dežurstev.

Minister je predlagal delovno skupino, ki bi naredila kratkoročni, srednjeročni in dolgoročni plan dela Splošne bolnišnice (SB) Brežice,” so za Žurnal24 povedali na ministrstvu za zdravje in dodali, da ministrstvo ne bo posegalo v organizacijo neprekinjenega zdravstvenega varstva v nobeni bolnišnici.

Še vedno velja, da je za organizacijo dela v bolnišnici odgovoren direktor,” so navedli na ministrstvu.

Pismo direktorju
Minister za zdravje Dorijan Marušič je namreč prejšnji teden direktorju SB Brežice Draženu Levojeviću poslal dopis, v katerem mu ponuja pomoč pri organizaciji in načrtovanju nadaljnjega dela in usmeritve bolnišnice,” so še povedali na zdravstvenem ministrstvu. Zanimalo nas je namreč, ali se bo ministrstvo kakorkoli vključilo v razreševanje problematike SB Brežice.

Sicer pa v bolnišnici za 4. april napovedujejo novo stavko, če sindikat in vodstvo ne bosta našla skupnega jezika glede zagotavljanja in plačevanja neprekinjenega zdravstvenega varstva.

“Odločala bo stroka”
Razprtije. “Notranje razprtije ne bodo vplivale na usodo brežiške bolnišnice. O organiziranju porodniško-ginekološke službe bo odločala stroka. Na spletni strani ministrstva še vedno poteka javna razprava o dokumentu, ki ga je predlagala stroka,” so pojasnili na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.