Slovenija
22 ogledov

Veliki Google vas gleda

Google - EU EPA
Google in zasebnost. Marca nova politika zasebnosti. Google bo spremljal vaše aktivnosti na Gmailu, YouTubu in v iskalniku Google.

Če uporabljate iskalnik Google, YouTube in Gmail, od 1. marca raje dobro premislite, kaj iščete, pišete in gledate, saj bo Google, ki nadzira vsa ta priljubljena spletna mesta, spremenil politiko zasebnosti in odkrito sledil vašim dejavnostim, jih pridno beležil in tako o vas zbiral podatke. Temu pa se ne morete izogniti drugače, kot da njihove spletne izdelke nehate uporabljati.

Ponujali nam bodo iskano

In kaj želijo s tem pravzaprav doseči? Uradno to, da bodo lahko Googlovim uporabnikom ponujali tisto, kar jih zanima. Torej vam bodo servirali tisto, kar vas zanima – kar največkrat iščete, si ogledujete na YouTubu oziroma o čemer pišete v e-sporočilih.

Nekaj, kar je denimo pogosta tema med vami in vašim najboljšim prijateljem na Gmailu, se vam bo torej začelo ponujati tudi na portalu YouTube in podobno.

Gre za nekaj, na kar seveda, ko ste si odprli račun Gmail, niste bili opozorjeni. In ne pozabite, da tudi operacijski sistem Android na pametnih telefonih poganja prav Google.

Zaradi Facebooka in Appla?

Nekateri spletni strokovnjaki menijo, da je Googlova poteza le odgovor na način zbiranja podatkov, ki ga že več let uspešno uporabljata Apple in Facebook. Google sicer obljublja, da bo vse svoje uporabnike o spremembah korektno obvestil, a se je nanj vsula tarča kritik. Meje zasebnosti na spletu se brišejo, a dokler bomo uporabniki to tolerirali, se ne bo spremenilo nič.

Komentarjev 5
  • cirilyo 22:03 29.februar 2012.

    Vse je v oglasih, imejte tudi vi kaj od njih:www-wazzub-slovenia.co.cc

  • privat 19:54 29.februar 2012.

    vse je v informacijah..tudi bodočnost sveta!! Trezno razmišlja amerika ,saj tako točno ve kaj se prodaja v rusiji ,srbiji,kitajski in kaj ne...koliko je surovin ,kolika je poraba...google bo firma od trgovin do vlad...vse se da predvideti v kolikor imaš podatke,google ima vse!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:08 13.februar 2012.

    Striček Google je zakon,vse ve in vidi!!