Slovenija
85616 ogledov

Veliki slovenski delodajalec bo množično odpuščal

Rogaška Slatina Iztok Nikolić
Steklarna Rogaška, ki jo je prizadela vojna v Ukrajini, bo odpustila do 140 delavcev.

Finska skupina Fiskars, katere članica je tudi rogaška steklarna, bo medtem zaradi načrtovane poenostavitve organizacijske strukture število zaposlenih v globalni dobavni verigi zmanjšala za okoli 400, so danes za STA povedali v družbi. 

"Ko bo načrtovanje odpuščanja delavcev napredovalo, bomo tesno sodelovali z našimi zaposlenimi in predstavniki zaposlenih, da bi zagotovili, da so v celoti obveščeni in da se lahko posvetujejo o predlogih. Postopki in časovni načrti se razlikujejo glede na države in funkcije," so še dejali v Steklarni Rogaška, ki zaposluje okrog 830 delavcev.

S poenostavitvijo organizacijske strukture bo skupina Fiskars podprla nadaljnjo transformacijo podjetja in povečala njegovo učinkovitost. Načrtovane spremembe vključujejo nadaljnjo krepitev vloge poslovnih področij in blagovnih znamk ter zamik nekaterih osrednjih funkcij skupine.

Skupina posebej načrtuje poenostavitev globalne organizacije dobavne verige, da bi povečala učinkovitost in zagotovila konkurenčnost.

Slatinski steklarji so lani ustvarili 46,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, leta 2021 pa so ti znašali 44,2 milijona evrov. Družba je lani poslovala s čisto izgubo v višini skoraj 5,6 milijona evrov, medtem ko je leto prej imela skoraj 384.000 evrov dobička, je družba zapisala v lanskem poslovnem poročilu, objavljenem na spletnih straneh Ajpesa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
 • bobubob 12:50 21.september 2023.

  Ja, tako je, če za en zrezek zakolješ kravo....in takole so naši socialistični aparatčiki takoj po takoimenovani osamosvojitvi klali vse po vrsti, stare krave in mlade teličke...za nekaj novcev, s katerimi so si kupili avto ali jahto, so razprodali zemljo, ...prikaži več stroje, znanje in nekateri celo - ljudi. Janša pa je za nekaj fotk in objemov na Brdu prodal tudi psihofizično zdravje naroda. Tako je to, če plebs ne ve, čemu so volitve in kaj pomeni samostojnost - predvsem dolžnosti in šele nato pravice!

 • Avatar Michel Franco HD
  Michel Franco HD 21:02 16.september 2023.

  Podjetju gre slabo in meni nič,tebi nič takoj brez premisleka odpusti pridne delavce. Uprava pa v enaki sestavi tera dalje z vsemi plačami in dobrimi odpravninami. Brez prave kompas smeri. Ko zadenejo v goro se prvi rešujejo in nagrajujejo z ...prikaži več odpravninami in črpajo do konca iz stečajne mase. Ko končno nič vredno podjetje prodajo v tujo lastnino pa to podjetje čudežno oživi in vsa nadaljna leta posluje z dobičkom. A ni to čudno??

 • jezero 07:47 16.september 2023.

  A Rogaško so tudi prodali? Jebi ga, česa pa niso?