Slovenija
36 ogledov

Velikih znižanj letos ni

Hvar Relax turizem
Last minute. Istra in Dalmacija precej zasedeni, Egipt in Tunizija še prosta.

Počitnice. Cena potovanj v zadnjem hipu se lahko spusti za več kot 20, včasih tudi do 50 odstotkov, pravi Sergeja Zubkov iz turistične agencije Bonus iz Maribora. Običajno gre za kapacitete, ki ostanejo proste zaradi odpovedi, pojasnjuje. Cene za potovanja v zadnjem hipu so sicer v primerjavi z rednimi cenami nižje za od 10 do 20 odstotkov.

Še nekaj postelj v Istri

Predvsem Istra je v tem trenutku zelo zasedena, ponudb v zadnjem hipu tako rekoč ni, pravijo v agenciji Intelekta. "V juliju so še proste kapacitete tako v Istri in Kvarnerju kot Dalmaciji," pa sporočajo iz agencije Kompas. V agenciji Palma pravijo, da imajo na voljo še nekaj kapacitet za Vis, Hvar in Krk. Kot pojasnjujejo, gre predvsem za hotelske nastanitve s polpenzionom, cene pa so od 34 evrov na osebo na dan.

Nekatere destinacije imajo še proste sobe in apartmaje, vendar v glavnem le do konca julija, opozarja Uroš Lavrenčič iz agencije Bonus. "Hoteli so tudi znižali cene, to na primer velja za naselje Solaris, hotel Alan v Starigradu, nekatere hotele v Opatiji in Biogradu," dodaja.

Cene višje od lanskih

Cene za Grčijo, Turčijo in Španijo so letos nekoliko višje, predvsem zato, ker so namestitve dovolj zasedene in dodatnih sob tako rekoč ni mogoče dobiti, pravi Tadeja Borštnar iz agencije Intelekta. Ponudbe v zadnjem hipu so predvsem za Tunizijo in Egipt, nekaj tudi za druge destinacije, pravi, a dodaja, da zaradi zasedenosti letal velikih znižanj, kakršna so bila v zadnjih dveh letih, letos skoraj ni.

Na lov tri tedne prej

Pri izbiri počitnic v zadnjem hipu začnite te spremljati vsaj tri tedne pred odhodom, saj se mesta izjemno hitro polnijo, svetuje Jernej Mahne iz agencije Potovanje.si. "Pri izbiri naj bodo pozorni na to, kaj cena vključuje, saj ni nujno, da je najceneješa ponudba tudi najbolj optimalna," sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.