Slovenija
27 ogledov

Veliko nas bo čistilo

Ekologi brez meja bodo do naslednjega leta vzpostavili infrastrukturo z drugimi Žurnal24 main
Vseslovenska okoljska akcija. Organizatorji pričakujejo udeležbo približno desetine vseh državljanov.

“Res je zaželeno, da se vsi prostovoljci jutri akciji pridružijo že ob 9. uri, in to na določenem zbirnem mestu, saj so v nekaterih primerih odlagališča drugje kot zbirališče,” je pred jutrišnjo akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu! poudarila ena od organizatork Polonca Štritof.

Vreme bo lepo

Vas zanima, kakšno vreme bo v kraju, kjer boste vi čistili? Odgovor je na našem vremenskem portalu vreme.net.

Do včeraj se je na akcijo uradno prijavilo 120 tisoč ljudi, organizatorji pa pričakujejo, da bo udeležencev dejansko še veliko več. “Če bo ljudi kje več kot odpadkov, jih bodo vodje zbirnih mest prerazporedili na tista mesta, kjer bo prostovoljcev premalo,” je še pojasnila Štritofova. Prostovoljci potrebujejo le ustrezna oblačila, rokavice in vrečke za smeti. Po napovedih Agencije RS za okolje bo dopoldne še oblačno, popoldne pa sončno z občasno oblačnostjo, obstaja tudi minimalna možnost za kakšno ploho, temperature pa bodo med 15 in 20 stopinjami Celzija.

Po delu še zabava

Pazljivo z odpadki
Na lastno odgovornost. Organizatorji opozarjajo, da prostovoljci na dan akcije ne bodo nezgodno ali drugače zavarovani, zato naj ne pobirajo ali premeščajo nevarnih odpadkov.

Štritofova nam je povedala, da bodo v sklopu akcije udeleženci očistili sedem tisoč divjih odlagališč, v centralni register pa jih je sicer vpisanih že približno 11.500. Čiščenje bo predvidoma trajalo do 14. ure, po koncu dela pa bodo sledile zabave. Nekatere občine bodo organizirale krajši zabavni program, uradne sklepne zabave s koncerti pa bodo ob 16. uri na Snežnem stadionu v Mariboru in na Bevkovem trgu v Novi Gorici ter ob 18. uri na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.