Slovenija
18 ogledov

Veliko nesreč zaradi lastnih napak

(Foto: PU Kranj)
1/9
Žurnal24 main
V Kranju preventivna akcija Stopimo iz teme – varno v zimo. Do žrtev prometnih nesreč pogosto prihaja zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil ali pešcev, ocenjujejo.

V Kranju je potekala skupna akcija policistov PU Kranj in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj. Namen preventivne akcije Stopimo iz teme – varno v zimo je bil predvsem ozaveščanje pešcev in voznikov motornih vozil pred zimo.

Posebno pozornost so namenili pešcem, sicer najbolj ogroženi skupini prometnih udeležencev. "Na Policijski upravi Kranj ugotavljamo, da do žrtev v prometnih nesrečah pogosto prihaja zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja z neočiščenimi ali zarošenimi stekli na vozilu ipd.). Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev," so zapisali v sporočilu za javnost. Več utrinkov s petkove preventivne akcije pa si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.