Slovenija
23 ogledov

Veliko raje v 
tujini kot doma

Trgovci pričakujejo, da bodo tudi letošnje razprodaje uspešne. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Razprodaje. V tujini so se začele prej, končni popusti večji.

“Na razprodaje se veliko raje podam v Avstrijo – sosedi znižajo prej, njihovi končni popusti pa so veliko večji kot pri nas,” je pojasnila bralka iz Maribora, ki je prejšnji teden v Gradcu že kupovala predvsem znižana oblačila in obutev. Za razprodaje so se vrata pri nas odprla šele danes.

Poletne razprodaje so se v Italiji začele že 2. julija. “Odziv je približno enak kot pri nas, najbolj pa so oblegane trgovine z dragimi blagovnimi znamkami, ki jih imajo v Italiji več,” je dejala bralka iz Nove Gorice. Outlet Village v Palmanovi, kjer se nakupuje v mestecu trgovin in lokalov, obišče veliko Slovencev, na parkiriščih pa lahko opazimo dosti avtobusov iz drugih držav. “Minimalne popuste imajo običajno že prej, pozneje pa ponujajo tudi do 70-odstotne,” je povedala sogovornica.

Malo dodatnih popestritev

Medtem ko v Planetih Tuš in Europarku računajo na povečano število kupcev, v Supernovi pretirane gneče ne pričakujejo. Razlog so predhodna znižanja, ki so se že zvrstila, so pojasnili. V ljubljanskem BTC menijo, da bo obisk sezonskih razprodaj podoben kot prejšnja leta.

Večina trgovcev sicer obljublja spremljevalne programe, ki pa ne bodo odstopali od tistih čez leto. Noči razprodaj, ki smo ji bili priča v soboto v Trstu, pri nas še ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.