Slovenija
710 ogledov

Veljaven parkirni listek je prenosljiv, ampak ...

parkirni listek zurnal24.si
Z veljavnim parkirnim listkom je mogoče parkirati tudi na drugi ljubljanski ulici, a le, če je v isti parkirni coni.

"Imel sem več krajših opravkov na različnih koncih mesta, parkirni listek pa moraš kupiti za najmanj eno uro. Ali parkirni listek, ki še ni potekel, velja tudi drugje?" nas je vprašal bralec.

"Parkirni listek je prenosljiv, a le znotraj cone, v kateri ste parkirali,“ pojasnujejo v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice.

"Če ste parkirali na Streliški, ki je v coni C13, lahko listek uporabite tudi na vseh ostalih ulicah znotraj te cone. Cankarjeva ulica je v coni C05, zato parkirnega listka iz cone C13 tam ne morete uporabiti,“ so pojasnili na konkretnem primeru.

Parkiranje | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Tudi če je drugje cenejše, ne velja!

Dodali so še, da veljavnega listka iz ene cone ni mogoče uporabiti v drugi coni, tudi če je tam parkiranje cenejše.

Kako veš, v kateri coni si?

Parkirna cona je izpisana na prometnem znaku na začetku ulice in na parkomatu. Objavljamo tudi zemljevid parkirnih con, iz katerega je razvidno, da so nekatere dokaj velike, druge pa le dve vzporedni ulici in ulice med njimi.

Zemljevid parkirnih con Ljubljana | Avtor: MOL MOL

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:27 17.september 2015.

    In zakaj je ukinjeno komentiranje,a ste se pokakal zarad ekonomskih migrantov in nasilnežev,ki so na naši južni meji!Žal moram napisat,da ste novinarji delilci pravice in cenzorji,ki se zarad lastne varnosti bojite napisat resnico