Slovenija
20 ogledov

Vemont odpušča 128 delavcev

vemont, delavci, odpuščanje
1/14
Žurnal24 main
128 delavcev Vemonta je podpisalo odpovedi delovnega razmerja. Od lanskega februarja delavci prejemali le nadomestilo plače od 100 do 300 evrov.
Delavci Vemonta, ki so stavkali od 28. aprila do stečaja družbe, so letos prejeli le 450 evrov akontacije plače za januar, podjetje jim dolguje tudi del predlanskega in ves lanski regres ter materialne stroške, povezane z delom.

Vseh 128 delavcev gradbene družbe Vemont, ki je od prejšnje srede v stečaju, so podpisovali odpovedi delovnega razmerja.

Srečko Čater, vršilec dolžnosti sekretarja velenjske območne organizacije svobodnega sindikata, je povedal, da bodo delavci, ki od lanskega januarja niso prejeli poštene plače, delovne knjige prejeli prvega junija.

FOTOGRAFIJE SI LAHLP OGLEDATE V GALERIJI.

Prva izplačila zavoda za zaposlovanje naj bi delavci tako dobili šele sredi julija, kasneje pa tudi plačila iz jamstvenega sklada. Vodstvo družbe je delavcem od lanskega februarja izplačevalo le nadomestilo plače v višini od 100 do 300 evrov, prispevki pa so poravnani do avgusta lani, je še pojasnil Čater.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.