Slovenija
19 ogledov

Vendarle dogovor glede črpalk

Podvoz v Dobovi Občina Brežice
Poplavljena. Črpalke v novem podvozu niso bile priključene, ker za to z Elektrom ni bilo pogodbe.

Ob nedavni, sicer majhni količini padavin je v novozgrajenem podvozu Dobova zalilo več kot en vozni pas. V ta namen so sicer tam nameščene črpalke, ki pa, kot so povedali na Občini Brežice, niso delovale.

Zakaj je tako, so na občini po poizvedovanju od nadzornika gradnje izvedeli, da črpališče ne more delovati, saj še ni vezano na električno omrežje, ker Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) z Elektrom Celje še ni sklenila pogodbe za zagon črpalk.

Dogovor za priklop

Kot so nam včeraj povedali na DRSC, so za delovanje črpalk poskrbeli že v začetku tedna po dogovoru med njimi in Elektrom Celje.

“Pogodba za priklop na elektrodistribucijsko omrežje, ki jo je DRSC prejela 28. februarja in naslednji dan vrnila Elektru Celje v dopolnitev, bo podpisana v tem tednu,” so pojasnili na DRSC.

Podvoz Dobova, ki omogoča zunajnivojsko križanje državne in lokalne ceste z železniško progo, so odprli konec lanskega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.