Slovenija
30 ogledov

Vengust: O tem ne vem nič

Prvi mož CPM Marjan Vengust pravi, da imajo letos za 35 milijonov sklenjenih pog Žurnal24 main
CMC. Potegujejo se za posle. Zanimali naj bi se za hčerisnko podjetje CPM.

“Tudi našemu podjetju naj bi menda že grozila prisilna poravnava. Vse je odvisno od tega, ali bomo dobili nek večji posel v Albaniji ali ne,” je zaskrbljenost izrazil eden od zaposlenih v podjetju Ceste mostovi Celje (CMC).

Se zanimajo za CPM?
Obenem so se razširile govorice, da naj bi se CMC zanimal za nakup hčerinskega podjetja CPM Vzdrževanje in obnova cest, ki je v prisilni poravnavi. “O tem ne vem nič. Po obstoječih podatkih je to podjetje s 7.500 evri osnovnega kapitala z izvršbo na deležu,” je za Žurnal24 dejal prvi mož CMC Marjan Vengust.

Likvidnost je problem
Kot pravi, je logično, da so zaposleni nad usodo podjetja zaskrbljeni, saj so mediji vsak dan polni slabih novic. “Za letos imamo že za okoli 35 milijonov evrov sklenjenih pogodb, kar je podobno kot v zadnjih treh letih. A dejstvo je, da bomo morali še naprej obvladovati stroške, ves čas pa se tudi trudimo in pridobivamo kakovostne nove posle. Ne samo v Albaniji, tudi drugod,” je povedal.

Leto sklenili pozitivno
Lani so imeli za okoli 17 odstotkov manjše prihodke od načrtovanih, a naj bi leto kljub temu sklenili pozitivno. “Imeli smo za okoli 72 milijonov evrov prihodkov, seveda pa se tudi mi spopadamo z likvidnostnimi težavami,” je priznal. A kot je dodal, za zdaj zaposlenim ne dolgujejo ničesar. In kako so zadovoljni s poslovanjem celjske tržnice? “Gre za prvi projekt javno-zasebnega partnerstva. Dobička ne prinaša, a stroške obvladujemo,” je odgovoril Vengust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.