Slovenija
77 ogledov

Veniger posle predal Fanku

Primopredaja na policiji policija.si
Dosedanji generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes posle predal svojemu nasledniku, v. d. generalnega direktorja policije Marjanu Fanku.

Stanislav Veniger je v okviru primopredaje Marjana Fanka seznanil z nujnimi in pomembnimi odprtimi nalogami, kadrovskimi in organizacijskimi zadevami ter trenutnim stanjem izvedenih nalog v skladu z letnim načrtom dela policije za letošnje leto. 

Kot je dejal Veniger, je še posebej ponosen na velike korake, ki so bili storjeni na področju odkrivanja in preiskovanja gospodarske kriminalitete in korupcije. "Prepričan sem, da bo slovenska policija še naprej ostala neodvisna in samostojna institucija ter s podporo politike nadaljevala učinkovit boj proti resnemu kriminalu," je dejal Veniger.

Ob primopredaji je opozoril tudi na težave znotraj policije, predvsem glede denarja, ki ga policiji namenja država. "Zadnji dve leti sta bili najtežji v moji karieri, ne samo zaradi pomanjkanja sredstev, novih varnostnih, organizacijskih in delovnih izzivov, temveč tudi smrti kolegice in kolegov, ki so za seboj pustili prizadete družine. Verjamem, da bo policija družinam tragično preminulih sodelavcev še naprej stala ob strani,« je dejal Veniger.

Kot je poudaril v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank vodenje policije prevzema z vso odgovornostjo in zavedanjem razmer, v katerih je država. Ob tem pa je poudaril, da se mora tudi država zavedati svoje odgovornosti do slovenske policije, ki zagotavlja izjemno visok standard varnosti. “Upamo, da bodo država in njeni odločevalci v prihodnje ohranili in zagotovili osnovne pogoje za delo policije, s katerimi bomo lahko še naprej vzdrževali visoko stopnjo varnosti za vse prebivalce Slovenije in nenazadnje tudi Evropske unije," je ob primopredaji poudaril Fank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.