Slovenija
7668 ogledov

Silovito verižno trčenje na Primorki, ujete reševali gasilci

Verižno trčenje na primorki PGD DOLNJI LOGATEC
Na primorski avtocesti je prišlo do treh trčenj, v katerih je bilo udeleženih več osebnih vozil in tovornjakov.

Včeraj nekaj pred pred 17. uro se je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhnikov smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo več osebnih in tovornih vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo na odseku do treh trčenj.

"48-letni državljan Poljske s tovornim vozilom ni vozil po sredini voznega pasu, ter zato trčil v prikolico s prometno signalizacijo, ki je na odstavnem pasu označevala dela na cesti," pojasnjuje Aleksandra Golec s PU Ljubljana. "Prikolico s signalizacijo je po trčenju odbilo na vozni pas, kjer je obstala in je zato prišlo še do dveh ločenih trčenj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. V nesreči ni bil
nihče poškodovan."

Verižno trčenje na primorki | Avtor: PGD DOLNJI LOGATEC PGD DOLNJI LOGATEC

Neposredno za navedeno prometno nesrečo je naletno trčenje treh tovornih vozil zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 33- letni državljan Madžarske s tovornim vozilom z naloženimi več vozili. "Eden od udeležencev je lažje poškodovan," pojasnjuje Golčeva. "Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog."

V tretji nesreči je 28-letni državljan Avstrije s kombijem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v dve osebni vozili pred seboj, ki sta se ustavili zaradi predhodnih prometnih nesreč. "Vozniku je bil izdan plačilni nalog," razlagajo pri PU Ljubljana. "V nesreči ni bil nihče poškodovan."

Nobeden od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, vsi pa so globo poravnali na kraju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mph 09:21 19.junij 2020.

    Stroške kazni so poravnali, bi morali še vse ostale stroške, ki so nastali, zastoj, ... pa bi malo bolj pazili drugič. Eno je, ko se pač zgodi, drugo pa je totalna malomarnost, telefon med vožnjo, nastavljanje komadov na playerju in ...prikaži več podobno. Nekateri še berejo, ... vsaj tako so pokazali mnogi videoposnetki raznih nesreč iz tujine.

  • sam50 08:35 19.junij 2020.

    Odličen dan za davčno blagajno,le policisti so bili nekoliko preveč obrmenjeni od pisanja kazni....