Slovenija
27 ogledov

"Verjamem, da bomo izbrani"

Javno komunalno podjetje Nigrad ni v stoodstotni občinski lasti, zato mora občin Žurnal24 main
Nigrad se pripravlja na razpis in podelitev koncesije. Občina šele sprejema odlok.

“Računam, da bo lokalna skupnost pripravila razpis za dodelitev koncesije. Prijavili se bomo, in verjamem, da bomo izbrani,” je včeraj pojasnil Silvo Plesnik, direktor javnega komunalnega podjetja Nigrad, v torek smo namreč imeli težave pri vzpostavljanju telefonske zveze z direktorjem.

Le rezervni scenarij
Plesnik je optimističen: “Tu gre le za rezervni scenarij. Mislim, da je naloga MV, da se ukvarja z javno službo, za katero je ustanovljen.”

Jutri bodo mestni svetniki razpravljali o odlokih, ki dajejo pravno podlago za razpis za podelitev koncesije za komunalne storitve, ki jih zdaj opravlja Nigrad. Spomnimo, včeraj smo poročali, da se Mariborski vodovod (MV) pripravlja na preoblikovanje podjetja. Registriral naj bi več dejavnosti, tudi takšne, kakršne zdaj izvaja Nigrad. Mariborski župan Franc Kangler in direktor MV Danilo Burnač sta za naš medij potrdila, da ni izključeno, da bi MV opravljal komunalne storitve.

“Uničenje Nigrada”

Milan Železnik, strokovni sopripravljalec odlokov, je pojasnil, da samo zaradi doregistracije dejavnosti ni možno, da MV prevzame delo Nigrada: “To bi bil velik organizacijski zalogaj in bi pomenil uničenje Nigrada.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.