Slovenija
16 ogledov

"Verjeli so v pravno državo"

(Foto: Saša Despot) Saša Despot
Policija poudarja, da zgledno sodeluje tako z Vursom kot s tožilstvom. Da bi kdo brskal po dokazih, zavračajo. Državna sekretarka Sonja Bukovec: Na postopek vračanja psov nisem vplivala.

Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Sonja Bukovec je za POP TV dejala, da ni nikoli vplivala na potek dogodkov glede vračanja bulmastifov Saši Baričevič.

"Z Vursom sploh nisem govorila o tem, nikoli in nikdar. Komisije ne poznam, nisem vedela, kdo je bil imenovan. Nobenega nisem nikoli klicala in nikakor nisem vplivala, ker jih ne poznam. Ne, to ni bila moja stvar," je za omenjeno televizijo dejala Bukovčeva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Gre za pravne zadeve"

Ob tem je dejala, da sta se s sestro pokojnega zdravnika o postopku vračanja psov pogovarjali in da je to pravna zadeva. "Njihov ded je bil vrhovni sodnik in verjeli so v pravno državo in so rekli, da jih bodo po pravni poti dobili nazaj. Tudi s Pogačnikom se nisem pogovarjala, ker za te pravne zadeve nisem pristojna."

Na vprašanja, ali je kakorkoli vplivala na vrnitev psov Baričeviču, pa je Bukovčeva dejala, da "pri pravnih zadevah ne gre nikoli za v redu in ne v redu ljudi. Pravne zadeve tečejo po pravilu zakona. Tudi če bi rekla komurkoli, na upravnem sodišču prav gotovo nikogar ne poznam, na vrhovnem sodišču prav gotovo nikogar ne poznam, odločilne so bile sodbe sodišča."

Policija: Po dokazih ni brskal nihče
Na današnji novinarski konferenci je vrh slovenske policije potrdil, da sta bila v času napada bulmastifov na doktorja Baričeviča prisotna še dva človeka; stric pokojnega in njegova soproga. Klic o domnevnem napadu so vendarle prejeli s strani sosedov. Objavili so tudi uradni vzrok smrti zdravnika, in sicer izkrvavitev.

Odločno in nekajkrat so zavrnili kakršna koli namigovanja, da naj bi kdorkoli brskal po dokazih. "Že na kraju samem smo zagotovili, da se nič ne bi odnašalo,“ je pri tem poudaril prvi kriminalist Aleksander Jevšek. Sledi so po njegovih besedah tudi dosledno zavarovali.

Na vprašanje, kako da so prek policijskega traku spustili državno sekretarko na kmetijskem ministrstvu Sonjo Bukovec, policija odgovarja, da je prijateljica sestre pokojnega zdravnika, da je prišla k njej in zaradi nje ter da je bilo v interesu policije, da sestra pokojnega čim prej opravi identifikacijo trupla. Direktor PU Ljubljana je pri tem izpostavil, da policija Deje Baričevič o dogodku ni obvestila.

V preiskavi sodelujejo tudi mediji
"Zgledno sodelujemo tako z veterinarsko upravo kot s tožilstvom,“ pravi vrh slovenske policije. Jevšek pri tem pravi, da ne pomni, da bi kakšen primer že kdaj užival toliko medijske pozornosti pa tudi toliko dezinformacij.

Meni, da v preiskavi sodelujejo vsi slovenski mediji, ki pa se po njegovem mnenju na strokovna merila ne spoznajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.