Slovenija
24 ogledov

Verniki množično v Celje

Program se bo začel ob 9. uri. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Evharistični kongres. Pričakujejo okoli 25 tisoč ljudi.

Jutri se bodo slovenski katoličani zbrali na množičnem evharističnem shodu, na katerem pričakujejo kar 25 tisoč vernikov iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine – predvsem Nemčije in Madžarske.

“Prijavljenih je okoli 400 avtobusov, okoli 3.500 ljudi naj bi se pripeljalo z vlaki, pri organizaciji pa nam bo pomagalo okoli 350 prostovoljcev,” pravi Jure Levart, odgovoren za logistiko.

Že ob 9. uri se bo na Areni Petrol začel poseben program s procesijo Marije Pomagaj z Brezij, sledila bo sveta maša, ki jo bo daroval papežev legat ob somaševanju številnih škofov in duhovnikov, neposredno pa jo bo prenašala TV Slovenija.

Voda brezplačno
“Policisti bodo skrbeli za prometno varnost, drugo je v domeni organizatorja,” za Žurnal pojasnjuje Milena Trbulin s Policijske uprave Celje. V okolici Arene Petrol bo zagotovo velika gneča, saj bosta zaprti severna vezna cesta in Jamova ulica od križišča pri Opekarniški cesti do gostilne Kljukec, doda.

“V skladu z zakonom moramo zagotoviti požarno stražo,” pa pojasnjuje Janko Požežnik s Poklicne gasilske enote Celje. Navzoči bodo tudi reševalci. Vsi udeleženci shoda bodo prejeli poseben romarski paket, ki stane pet evrov. “V njem bodo kapa za zaščito pred soncem, pelerina, spominske podobice in bogoslužna knjižica,” Levart razkriva vsebino in dodaja, da jih bodo šoloobvezni in predšolski otroci prejeli brezplačno. “Brezplačno pa bomo delili tudi vodo,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.