Slovenija
23 ogledov

Ves december bodo stavkali

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Vodstvo novogoriške družbe Hit je od tamkajšnje enote Sindikata igralniških delavcev (SIDS) prejelo napoved stavke za vse konce tedna v decembru - tudi za božične in novoletne praznike.

"Danes popoldne je vodstvo družbe Hit od sindikata SIDS, enote Nova Gorica, prejelo napoved stavke, in sicer za vse vikende v decembru, vključno z božičnimi in novoletnimi prazniki," so sporočili iz družbe.

Sindikat zahteva povrnitev vseh, "tudi najbolj nerazumnih privilegijev pri plačnem sistemu in razporeditvi delovnega časa, ki so nastali v obdobju daleč pred sedanjo gospodarsko krizo", pravijo v družbi Hit in ocenjujejo, da so stavkovne zahteve neupravičene ter zlonamerne. Po njihovem namreč stavka v tem času pomeni namerno povzročanje velike škode družbi.

Spomnimo, igralniški delavci v Hitu so stavkali že maja letos, nato pa so z upravo našli skupni jezik in stavko prekinili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.