Slovenija
22 ogledov

Vesel, da se otrokom ni nič zgodilo

Zoran Janković PS
Janković poziva mladeniča, ki ga je poškropil, naj gre z njim na kavo.

Ljubljanski župan Zoran Janković je po včerajšnji poškodbi s solzivcem danes že na svojem delovnem mestu. Pred mestno hišo je pozval k protestom brez nasilja.

"Vsak lahko protestira, vendar naj to stori tako, kot se spodobi," je dejal in dodal, da so protesti legitimni, dejanje metanja solzivca pa strahopetno. Mladeniča, ki ga je poškropil, je pozval, naj gre z njim na kavo. Ljubljana kljub dogodku po njegovi oceni ostaja varna, škoda je le, da dogodek meče senco na decembrske prireditve.

Krivca za včerajšnji napad vidi v članu Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Roku Praprotniku, saj naj bi ta v oddaji na nacionalni televiziji pozival k njegovemu linču. "Kdorkoli je gledal oddajo Odkrito na TV Slovenija, ve, da česa takšnega nisem nikoli izjavil. Sem pa izpostavil, da se očitno krogu Zorana Jankovića ne zdi problematično to, da je župan na svoj osebni račun prejel denar, ki izvira od Grepa. Žalostno pa je, da Janković ta žalosten napad nase izkorišča za udrihanje po Komisiji za preprečevanje korupcije," je v odzivu za STA pojasnil Praprotnik.

"Nevarno za otroke"

Napad so sicer ostro obsodili tudi v njegovi stranki, predvsem zato, ker se je zgodil med tradicionalno Miklavževo povorko in so bili udeleženci dogodka predvsem otroci in njihovi starši. "Žrtve napada bi lahko bili tudi oni," je včeraj izpostavil vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

V SD opozarjajo, da nasilje ne sme postati del demokratične politične kulture v Sloveniji.

Poškropil ga je protestnik

Včerajšnji incident se je zgodil v središču prestolnice. Nekaj deset protestnikov se je s Kongresnega trga odpravilo na pohod po mestu. V središču prestolnice, kjer je potekal Miklavžev sprevod, so med stojnicami srečali tudi ljubljanskega župana. Eden od njih ga poškropil s solzivcem.

Komentarjev 29
  • bfilipe 11:25 08.december 2013.

    ..ja ljubljanski čefurjad ob 50% volilni udeležbi..kolik je potem to folka..

  • žuža_77 19:56 06.december 2013.

    čudno, da so zdaj veseli, da se otrokom ni nič zgodilo, ko pa so po mariborskih lani vlivali solzilec pa jih je gladko bolel moški spolni organ.. zanimivo

  • zic 17:32 06.december 2013.

    meni se tole zdi zelo grdo in je en velik minus za protestnike.