Slovenija
67 ogledov

Vesela Ana odganja naročnike

Ana ima očka Ciciban
Zgodbica z naslovom Očka v Cicibanu je razburila slovensko javnost. Sporna je predvsem zato, ker so jo objavili slabe tri tedne pred referendumom. Več naročnikov odpovedalo naročnino.

Marčevska otroška revija Ciciban, v kateri so objavili zgodbo z naslovom Ana ima dva očka, je razburila slovensko javnost. Različni forumi so polni nasprotujočih si mnenj. Kot so nam povedali na Mladinski knjigi, so naročnino, domnevno zaradi sporne zgodbe, zaenkrat odjavili štirje naročniki od skupno 15 tisočih.

Objavili zgodbe petih družin

V Mladinski knjigi so poudarili, da to ni edina zgodba o družini, ki so jo objavili v sporni številki – celoten Ciciban so namreč posvetili duhu 25. marca in družinskemu zakoniku. "Objavili smo pet zgodbic, ki govorijo o različnih oblikah odnosov med starši in otroki, s katerimi smo želeli pokazati, da lahko otroci živijo v različnih oblikah skupnosti in da je prav, da svojih vrstnikov ne stigmatizirajo, če prihajajo iz okolij, kjer veljajo drugačna pravila kot v njihovi primarni družini."

Pojasnili so, da je "v spremni besedi spodaj zapisano, da bo zgodba morda spodbudila pogovor o različnih družinah ... in prav je, da o tem spregovorimo."

V učni pripravi svetovali učiteljem

Na njihovi spletni strani so v učni pripravi učiteljem zapisali, da naj učiteljica med prebiranjem zgodbe poskrbi za to, "da otroci spoznajo, da nas raznolikost bogati ter da je za otroka najbolj pomembno, da ima ob sebi ljubeče odrasle in varen dom".

Njihov namen nikakor ni bil razburjanje slovenske javnosti, zato se vsem, ki so zgodbo razumeli drugače, iskreno opravičujejo.

Podmladek NSi: "za propagando uporabili otroke"

Odzvali so se tudi v podmladku Nove Slovenije, kjer sicer nasporotujejo novemu družinskemu zakoniku. "Ogorčeni nad neokusno referendumsko kampanjo, ki jo vodijo zagovorniki družinskega zakonika. Za dosego cilja – uveljavitev zakonika, ne izbirajo sredstev, saj so za to uporabili celo otroke nižjih razredov osnovne šole," sporočajo v podmladku.

Naročnike Cicibana, "ki se s propagando družinskega zakonika v tej reviji ne strinjajo," v podmladku pozivajo, "da se temu uprejo in v znak protesta razmislijo o nadaljnjem naročniškem razmerju Cicibana."

Podmladek LDS: različni tipi družin so in bodo obstajali

Na njihov poziv pa so se že odzvali tudi v podmladku LDS, ki zakonik podpira. "Mlada Slovenija po svoji stari navadi ustvarja dim tam kjer ni ognja. Revije Ciciban sicer že dolgo ne prebiramo več redno, po prebranem pa smo prepričani, da se s svojimi teksti ne vključuje v referendumsko kampanjo," so zapisali.

"Različni tipi družin so in bodo obstajali in tega ne more spremeniti, ne podmladek krščansko demokratske stranke, ne kdorkoli drug," dodajajo v podmladku LDS.

Komentarjev 29
  • nasha71 22:27 08.marec 2012.

    moram povedat da ŽAL ne pripadam nobeni stranki, ker če bi bi mela več keša k ga mam. Kar se pa tiče "Mavričarjev" , ko sem žurala v klubu za homoseksualce sm se počutila varno, k ni blo nobenga kretena ...prikaži več bliz da bi težil. Drugo, če bo moj otrok homoseksualec, si želim da ima pravice!!!! Mislim da bi se morali vsi tukaj postaviti v kožo drugačnih, kaj pa če je ravno vaš otrok homoseksualec. Resnično upam da ne, ker me že sama misel, da bi se otrrok počutil osovraženega iz strani staršev zaradi svoje drugačnosti, žalosti. Pač eni gledamo iz večih vidikov nismoo vsi sebični. Jaz razmišljam kaj lahko naredim za lepši in boljši jutri. Pa če samo poberem papir za enim ki ga je vrgel čez okno....

  • nasha71 22:18 08.marec 2012.

    maš ti mal travm, aaaa????LOL

  • ephor 09:33 08.marec 2012.

    Admin, Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, 297. členLepo prosim, no!