Slovenija
74 ogledov

Vesela novica za upokojence

starejši Saša Despot
Decembrske pokojnine bodo izplačane že danes in ne jutri.

Decembrske pokojnine bodo izplačane že danes in ne šele v četrtek, ko bo zadnji dan v mesecu. Na zadnji decembrski dan je namreč poslovni čas bank skrajšan, zato želi pokojninski zavod upokojencem olajšati dostop do prejemkov in jim te izplačati prej.

Prejemnikov pokojnin iz obveznega zavarovanja, med katerimi so starostne, invalidske, družinske in vdovske pokojnine, je približno 612.000.

Pokojnine se v letošnjem letu niso uskladile niti izredno, kot je glede na gospodarsko rast predlagal svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in kot je zahtevala Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Pač pa je 0,7-odstotna izredna uskladitev napovedana za januar prihodnje leto. Vlada je izredno uskladitev že upoštevala v proračunskih dokumentih.

Pokojnine so se nazadnje uskladile februarja 2013, in sicer za 0,1 odstotka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • mirko 22:49 30.december 2015.

    Se meni tudi zdi, da je v tem naslovu članka kar precej cinizma ! Sram te bodi pisec članka !

  • Kranjica 20:36 30.december 2015.

    Bravo.@Papaja Popi. Niti besedice ni treba dodati k tvojemu komentarju, ne glede današnje "vesele novice" in ne glede Fantastične povišice 0,7%. Žal bodo na naslednjih volitvah nekateri bedaki ( se oproščam, a res ne najdem primernejšega izraza ) ponovno volili ...prikaži več DeSUS in Erjavca, ki jih bo še naprej veselo napenjal glede pokojnin.

  • patrijarh 19:17 30.december 2015.

    Erjavec-napuši se.