Šport
9 ogledov

Srebotnikova zlahka v 2. kolo Strasbourga

hercog_main_polona Žurnal24 main
Slovenski teniški igralki Maša Zec Peškirič in Polona Hercog sta izpadli v prvem kolu turnirja serije WTA v Carigradu. Katarina Srebotnik se je zlahka uvrstila v 2. kolo Strasbourga.
 

Carigrad (WTA), 1. kolo

M. Z. Peškirič (SLO) : S. Cristea (ROM) 3:6, 4:6
C. Pironkova (BOL, 8)
: P. Hercog (SLO) 6:4, 7:5
A. Klepač (SLO) : S. Arvidsson (ŠVE,5) 6:3, 7:6

Potem ko sta se tako Maša Zec Peškirič kot Polona Hercog uspešno prebili skozi kvalifikacije, pa se je njun nastop na turnirju v Carigradu žal končal v prvem kolu. Za Peškiričevo je bila usodna Romunka Sorana Cristea , ki je po uri in 34 minutah igre slavila zmago z rezultatom 6:3 in 6:4. Težava 19-letne igralke iz Mojstrane je bil predvsem servis, saj je na svoj začetni udarec osvojila le 46 odstotkov točk, nasprotnica pa ji je kar šestkrat odvzela servis. Peškiričeva je Romunki servis odvzela trikrat, priigrala pa si je deset priložnosti. Hercogova se je dobro upirala favorizirani osmi nosilki Cvetani Pironkovi , vendar je kljub temu morala po slabih dveh urah boja Bolgarki priznati premoč. Šele 17-letno igralko iz Kamnice pri Mariboru je podobno kot Peškiričevo mučil začetni udarec, je pa veliko nadoknadila na servis nasprotnice. V drugem kolu bo od Slovenk nastopila le Andreja Klepač , ki bo za napredovanje loparje prekrižala s Kanadčanko Stephanie Dubois .

Andreja Klepač je uspešno startala tudi med dvojicami, kjer je v paru z Američanko Julie Ditty premagala romunsko-poljsko navezo Sorana Cirstea / Marta Domachowska , in sicer s 6:4, 6:2. Polona Hercog pa je v konkurenci dvojic v Carigradu skupaj s Hrvatico z novozelandskim potnim listom Marino Eraković premagala prvi nosilki Američanko Vanio King in Japonko Aiko Nakamuro , in sicer s prepričljivih 6:0 in 6:2.

Katarina Srebotnik pred grand slamom v Parizu nastopa v Strasbourgu. © Reuters

 

 

Strasbourg (WTA), 1. kolo

K. Srebotnik (SLO, 5) : S. Lisicki (NEM) 6:3, 6:1

Katarina Srebotnik je uspešno začela zadnji pripravljalni turnir pred drugim grand slamom sezone, ki se bo naslednji teden začel v Parizu. V Strasbourgu, kjer si bodo udeleženke razdelile 175 tisoč dolarjev, je v prvem kolu s 6:3 in 6:1 premagala 84. igralko sveta Nemko Sabino Lisicki . Velenjčanka, ki je postavljena za peto nosilko in nastopa le med posameznicami, se bo v drugem krogu pomerila še z eno kvalifikantko, Ukrajinko Tatjano Perebijnis , 63. igralko na lestvici WTA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.