Slovenija
27 ogledov

Veselinovič ostal brez licence

Veselinovič bo še naprej član upravnega odbora banke. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Drašku Veselinoviču svet Banke Slovenije ni izdal dovoljenja za vodenje KD Banke.

Iz KD Group sicer niso sporočili, zakaj Draško Veselinovič ni uspel dobiti licence Banke Slovenije, poroča Dnevnik. Po nekaterih informacijah naj bi na to vplivalo uhajanje informacij o posojilih zagorski Ultri v času, ko je Veselinovič vodil upravo NLB, saj je bil prav on osumljen, da je dajal zaupne podatke nepooblaščenim osebam. Do članov sveta naj bi prišle tudi nekatere informacije o domnevno spornih potezah Veselinoviča v času, ko je vodil Deželno Banko Slovenije.

Veselinovič kljub temu ostaja v KD Banki, na položaju namestnika predsednika upravnega odbora Matjaža Gantarja. V upravnem odboru ostaja tudi dosedanji glavni izvršni direktor KD Banke Aljoša Tomaž, ki bi se moral po prvotnih načrtih upokojiti že v začetku aprila.

Za novo glavno izvršno direktorico KD Banke je KD Group imenoval Vero Dolinar, za njenega namestnika pa Benjamina Jošarja, sedanjega izvršnega direktorja področja finančnih trgov. Jošar bo pred nastopom funkcije moral še pridobiti dovoljenje Banke Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.