Slovenija
26 ogledov

Veselinovič ovaden zaradi posojila Dimičevi

Veselinovič bo še naprej član upravnega odbora banke. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) naj bi nekdanjega šefa NLB Draška Veselinoviča ovadili zaradi povezave z afero Dimic.

Draška Veselinoviča so še poleg dveh uslužbencev NLB ovadili zaradi izjemno ugodnega posojila Simoni Dimic, nekdanji vodji kabineta nekdanjega premierja Boruta Pahorja, je poročal POP TV. 

Ta je od banke za obnovo razvpite hiše v Murglah dobila 350 tisoč evrov posojila pri 2.200 evrov neto plače in z izjemno ugodno obrestno mero za 30 let. 

Preko SMS-sporočila je Veselinovič za POP TV povedal, da on ne ve popolnoma ničesar, kredit pa da je bil odobren skladno s pravili. Kriminalisti naj bi ga sumili zlorabe položaja.

Že včeraj smo pisali, da so po neuradnih informacijah policisti pred kratkim kazensko ovadili partnerja Dimičeve Romana Horvata, nekdanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak ter njenega nekdanjega namestnika in tesnega sodelavca Mateja Košiča. Vegrad je namreč obnavljal hišo – to pa naj bi počel kar z materialom, namenjenim Celovškim dvorom.

Komentarjev 6
  • tralala 09:41 18.marec 2012.

    Pravilno!

  • allstarr111 08:18 17.marec 2012.

    Kaj pa je z ovadbo zaradi insajderstva ? Ko sta z sestro in njenim možem nekaj let s pomočjo notranjih informacij služila miljone. Kaj je s to ovadbo, ker če je tole že druga ovadba gre za ponovitev podobnega dejanja ...prikaži veča in navadnega državljana bi že zaklenili na Povšetovo. Vprašanje za 100000 evrov pa je, kaj je ta ŽE OVADENI človek sploh počel na položaju ki mu omogoča da lahko ukrade brez da se to takoj ugotovi.

  • Ronald Reagan 21:29 16.marec 2012.

    Drugač pa...Simona ma dobro rit...se splača dat kredit...