Slovenija
31 ogledov

Veselko "razveljavil" Djilasovo

Veselko je bil pripravljen tožbo umakniti, če bi ga v gledališču zaposlili kot p Žurnal24 main
Tožba. Upravno sodišče razveljavilo izbiro direktorja Prešernovega gledališča.

Mestna občina Kranj bo morala ponoviti postopek izbire direktorja Prešernovega gledališča (PG). Upravno sodišče je namreč ugodilo tožbi Boruta Veselka in odpravilo sklep o imenovanju Ivane Djilas. Veselku danes sicer poteče mandat, zato bo vodenje PG začasno prevzela pooblaščena 
oseba.

Nič ne komentiram in nič ne pričakujem.
Borut Veselko, na fotografiji drugi z leve

Ni bilo obrazložitve
Izbira Djilasove je padla, ker ne sklep ne obvestilo o njenem imenovanju nista imela obrazložitve. Uspeh s pritožbo ne pomeni, da bo Veselko avtomatično obdržal mesto direktorja. Jutri bo namreč vodenje PG začasno prevzela pooblaščena oseba, ki jo bo svet zavoda izbral danes.

Kaj zdaj
Odločitev sodišča ne pomeni ponovitve razpisa, ampak bo občinska komisija za mandatna vprašanja še enkrat presojala o vlogah obeh kandidatov. Končno odločitev bo na njen predlog sprejel mestni svet, najverjetneje že na redni seji 16. februarja. Svet Prešernovega gledališča je sicer razmišljal o začasnem imenovanju vršilca ali vršilke dolžnosti, vendar tudi to odločitev lahko sprejmejo le občinski svetniki.

Zdrahe škodijo
“Nič ne komentiram in nič ne pričakujem,” je na sodbo upravnega sodišča dejal Veselko. Djilasova pa ima mešane občutke. “Zase me ne skrbi, ker sem po izobrazbi režiser. Me pa skrbi za gledališče. Izvaja redni program, pripravlja se na teden slovenske drame. Te zdrahe mu prav nič ne koristijo, prej škodijo,” je prepričana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.