Slovenija
12 ogledov

Veslačev kot gledalcev

Na svetovnem pokalu se je pomerilo 650 tekmovalcev, med njimi 66 veslačev invali Žurnal24 main
Svetovni pokal. Organizacijski odbor kmalu o vzrokih slabega obiska; med njimi je neučinkovito oglaševanje.

Tekma svetovnega pokala v veslanju, ki jo je Bled po 21 letih gostil prejšnji konec tedna, je sicer napolnila blejske hotele, privabila pa malo gledalcev.

Zadovoljni hotelirji
Zasedenost. Blejski hoteli so bili po besedah Eve Štravs Podlogar, direktorice Turizma Bled, zaradi svetovnega pokala zasedeni skoraj stoodstotno, nekoliko manj pa tudi zasebni penzioni in sobe. “Vnovič se je potrdilo, kako zelo pomembni so veliki dogodki, saj je konec tedna na Bledu prenočilo od 1.500 do dva tisoč gostov. Veslaški pokal bo zagotovo vplival na boljšo zasedenost v prvih petih mesecih, za poletje pa ta čas težko napovem, saj bosta ključna julij in avgust. Zagotovo pa ne bo lahko nadomestiti izpada britanskih in nemških gostov. Na mesec za dobro sezono potrebujemo okoli 80 tisoč nočitev,” je pojasnila Štravs Podlogarjeva.

Kot je včeraj za Žurnal24 povedal Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva v občinah Bled in Bohinj, si je tekmovanja v treh dneh ogledalo okoli tisoč gledalcev, kar je precej manj, kot so jih na Bledu, ki v svetu slovi po najlepši veslaški progi, pričakovali. Najbolje obiskane so bile nedeljske tekme, ki si jih je ogledalo 500 gledalcev, parkirišča, na katerih je bilo prostora za 900 vozil, pa so bila precej prazna. Za red in varnost je skrbelo deset policistov, šest občinskih redarjev ter 80 rediteljev in varnostnikov. “Kršitev javnega reda in miru ni bilo, je pa bilo med obiskovalci nekaj negodovanja zaradi zapor, zato smo v nedeljo odprli pešpot pod gradom,” je dejal Sodja. Priljubljena sprehajalna pot okoli Blejskega jezera je bila namreč prehodna le do hiše ribiške družine, kjer je bila zapora.

Premalo za promocijo
“V Mali Zaki je bila draga veslaška oprema in zaradi strogih pravil je med tekmovanjem veljal drugačen prometni režim, sicer pa stadion po začetku tekme tudi zaprejo.Poleg tega so se obiskovalci lahko na prizorišče pripeljali brezplačno z ekološkimi avtobusi, ki jih poganja vodik, s čimer smo poskrbeli za okolje,” je pojasnil blejski župan Janez Fajfar in priznal, da je bil slab obisk tudi posledica neučinkovitega oglaševanja. “Tekmo bi morali bolje oglaševati v sosednjih državah in morda premisliti o organiziranih prevozih z vlaki. Tudi sam bi moral več narediti,” je poudaril župan.

Kitajci se vračajo
O vzrokih za slab obisk se bodo, da se ne bi ponovil ob svetovnem prvenstvu, kot je dejala Veronika Bakač, medijska predstavnica Veslaške zveze Slovenije, pogovorili na sestanku organizacijskega odbora, ki bo v naslednjih dneh. “Glede slabe volje zaradi zapor pa bo poti za pešce prihodnje leto treba drugače urediti,” je dodala. Dobro oceno pa je dobila veslaška infrastruktura, ki je še posebno navdušila kitajske in iranske tekmovalce, saj se že zanimajo za priprave na Bledu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.