Slovenija
40 ogledov

Veslali bodo čez Atlantik

Marin Medak Osebni arhiv
Kajakaš Marin Medak je pred novim podvigom. Po tem, ko je preveslal Južno Korejo, se odpravlja na Atlantik.

4.700 kilometrov, od Kanarskih otokov do Barbadosa – to je nov načrt mladega kajakaša Marina Medaka, o katerem smo letos in lani že večkrat poročali. Nazadnje marca, ko je uspešno preveslal korejsko obalo in za 1.100 kilometrov potreboval 23 dni.

Odprava TransAtlantik
Tokrat se pripravlja na nov podvig, ki nosi ime TransAtlantik. Šlo bo za štiričlansko slovensko-britansko odpravo, po dva iz vsake države. "Življenje bo potekalo v dvournih izmenah dvojic, torej dve uri veslaš, dve uri počivaš, dve uri veslaš ... Barka je dolga devet metrov in ima spredaj ter zadaj kabini, v kateri se v primeru slabega vremena zapreš. Lahko se tudi preobrne in se sama postavi nazaj v pravilen položaj," nam je povedal kajakaš iz Fiese.

V iskanju četrtega člana
Trenutno išče še četrtega člana odprave, Slovenca. "Znanje veslanja sploh ni pogoj, ker je še dovolj časa. Glavno je, da je oseba pozitivna, ima dober smisel za humor, zna prenašati bolečino in se zna prebiti tudi skozi težke trenutke. Je bolj psihični napor kot fizični, treba je imeti voljo in se vsaki dve uri usesti za vesla," poudarja in pravi, da ga lahko vsak zainteresiran kontaktira na marin@marinmedak.com.

Naj omenimo, da so Atlantik v smeri vzhod - zahod poskušali prečkati že 328-krat, od tega je bilo kar 247 poskusov neuspešnih. Smrtnih žrtev ni bilo. Največja nevarnost je nevarnost trka, a kot pravi Marin, se bodo na vse pasti in nevarnosti vnaprej pripravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.