Slovenija
93 ogledov

Veste kaj o pasjih bojih? Sporočite!

Pasji boji Profimedias
Policija poziva vse, ki vedo kaj glede pasjih bojev, naj se obrnejo nanjo, da bo lahko ukrepala.

Policija je civilno iniciativo Ustavimo pasje boje in anonimne priče, ki na družbenih omrežjih pišejo o domnevnih pasjih bojih v Sloveniji, ter vse, ki razpolagajo s kakršnimikoli konkretnimi podatki ali morebitnimi dokazi, javno pozvala, naj se zglasijo pri njih in z dejanji pripomorejo k temu, da bo policija lahko zoper odgovorne ukrepala.

S pozivom so se na Generalni policijski upravi (GPU) odzvali na medijske zapise v zadnjih tednih v zvezi z omenjenimi nelegalnimi dejavnostmi. Kot so dodali, je razumljivo, da to vznemirja slovensko javnost, ki se upravičeno sprašuje, kaj v tej zvezi počnejo pristojne institucije.

Policija je v preteklosti sicer že obravnavala nekaj kaznivih dejanj mučenja živali, ki so bila povezana s pasjimi boji, a po njihovih podatkih to v Sloveniji ni pogost pojav. V prvih sedmih mesecih letos so prejeli tri telefonske prijave - v prvem je šlo za domnevni šotor za pasje boje v Ljubljani, v drugem za okrvavljenega psa na območju Žalca, v tretjem pa za najden pasji kadaver s poškodovanim gobcem.

"Policisti so preverili vse tri prijave in ugotovili, da gre v prvem primeru za trening psov kinološkega društva, v drugem primeru sta se naključno pogrizla dva psa, v tretjem pa kadaver ni bil najden," je pojasnil tiskovni predstavnik GPU za področje kriminalitete Drago Menegalija in dodal, da so tudi preko e-prijave prejeli več prijav s fotografijami ali povezavami do video posnetkov in spletnih komentarjev ter nekakšen opis dogodkov.

Vendar policija po njegovih besedah samo na podlagi tovrstnega posredovanega gradiva ne more podati kazenske ovadbe, je pa to lahko podlaga, da policija začne zbirati obvestila in morebitne dokaze. Se pa pri tem policija sooča s težavami pri zbiranju obvestil prijaviteljev, saj se ti, ki naj bi domnevno imeli podatke o pasjih bojih, ne želijo izpostaviti oziroma ne želijo stika s policijo.

Komentarjev 2
  • mph 23:11 05.september 2014.

    Takšne bi bilo za odvreči v morje polno morskih psov. In konec.

  • Igor Đukanović 20:42 05.september 2014.

    Hvala policiji. In seveda medijem!