Slovenija
24 ogledov

Veter lomil drevesa in razbijal barke

Arhivski posnetek. (Foto: bralka Mateja Verbič) Žurnal24 main
Po kratkotrajni ohladitvi nas v prihodnjih dneh spet čaka toplo in sončno vreme. Napovedi vremenoslovcev o hujših nevihtah se niso uresničile, je pa veter dopoldne nekaj škode povzročil na Obali.

Na Agenciji za okolje RS namreč opozarjajo, da so zjutraj in dopoldne ob morju še možne močnejše nevihte z nalivi, točo in močnimi sunki vetra.

Kako se hladite?

Vas mučijo pasji dnevi? Pošljite nam svojo fotografijo, na kateri se tako ali drugače hladite, in zmagajte na našem nagradnem natečaju. Zdaj je čas za nalaganje slik; glasovanje pa se prične konec meseca.

Na Obali, kjer je v zgodnjih jutranjih urah začel pihati močan veter zahodne smeri, sledile pa so mu nevihte z dežjem, po podatkih Uprave Republike Slovenije za pomorstvo razen nekaj razbitih bark škode ni bilo.

V Seči je promet oviralo podrto drevo, ki so ga gasilci že odstranili. Zaradi močnega vetra je priprt vhod v Luko Koper.

V močnem vetru so se poškodovale barke, privezane v Strunjanu in pred Koprom.

Dve je po podatkih pristaniške uprave vrglo na obalo, več drugih plovil pa je poškodovanih.

Dela z morebitnim reševanjem oseb iz vode posadka pomorske policije ni imela.

Več o vremenu na www.vreme.net.

V soboto popoldne in ponoči je sicer Slovenijo prešla vremenska fronta, ki je s seboj prinesla nekaj olajšanja, a na žalost le za kratek čas.

Jutri bo namreč že pretežno jasno, najvišje dnevne temperature pa bodo med 25 in 30 stopinj Celzija.

Lepo vreme se nam obeta tudi sredi novega tedna. V torek in sredo bo tako sončno. V sredo bo ponekod pihal jugozahodni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.