Slovenija
1 ogledov

Veter odkrival strehe, voda zalivala kleti

Nevihta v avtu Profimedias
Največ dela so imeli gasilci na vzhodu Slovenije, kjer so morali pokriti pet streh hiš ter odstraniti več podrtih dreves.

Neurje z močnim vetrom je povzročalo preglavice predvsem na Štajerskem. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, meteorna voda pa je zalila nekaj kleti.

V naselju Bresnica, ki ga je neurje zajelo okoli 19.30, so morali gasilci po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje pokriti pet razkritih ostrešij in iz lokalne ceste odstraniti pet podrtih dreves.

Podrta drevesa so morali odstranjevati tudi v naseljih Lomanje pri Lenartu in Zamušani pri Gorišnici, zgodaj zjutraj pa so imeli delo z izčrpavanjem vode iz zalite kleti. Meteorna voda je zalila kletne prostore več stanovanjskih hiši v Gornji Radgoni.

Oblačno z nevihtami tudi v prihodnjih dneh

Oblačno vreme s plohami in občasnimi nevihtami se bo po napovedih vremenoslovcev nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Danes bo oblačno in deževno, popoldne bodo padavine po napovedih Arso oslabele in ponekod ponehale. Temperature ne bodo višje od 21 in na Primorskem 26 stopinj Celzija.

Jutri in v sredo bo spremenjlivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, v četrtek pa se bo po napovedih Arso delno zjasnilo z jutranjo meglo po nižinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.