Slovenija
44 ogledov

Veter po državi povzročal nevšečnosti

Posledice neurja na Gorenjskem Saša Despot
Okrepljen veter je po Sloveniji povzročil precej težav. Na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje poročajo o poškodbah streh in o nevšečnostih zaradi podrtih dreves, ki so ovirala promet.

Agencija RS za okolje napoveduje, da bo tudi v ponedeljek pihal jugozahodni veter, popoldne pa bo v severovzhodni Sloveniji zapihal severni veter.

S podrtimi drevesi so se danes ukvarjali v Celju in v Brežicah, s ceste do morali podrto drevo odstraniti tudi v Novem mestu, Šentjerneju in Cerknici.

V Brestanici pri Krškem medtem močno nagnjen telefonski drog ovira dostop domačina do hiše. Veje na cesti voznike ovirajo na Bazoviški cesti v Ilirski Bistrici in na Ljubljanski cesti v Postojni.

Močan veter je ostrešje starejše hiše razkril v Gribljah v občini Črnomelj, kjer je večji kos pločevinaste strehe odneslo na električne vodnike. Posredovati so morali dežurni delavci Elektra Ljubljana. Gasilci pa so posredovali na Lazih v Brezovici, kjer je veter odkril obrobo strehe in kritino ostrešja.

Nocoj se bodo sicer krajevne plohe in nevihte še nadaljevale, pogostejše bodo v zahodni Sloveniji. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Tudi v torek bo na Primorskem spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, drugod pa državi pa bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo. V sredo bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Sončno bo zoper v četrtek, napovedujejo vremenoslovci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.