Slovenija
11 ogledov

Veter prinaša poceni prenosnik

MSI Wind bo čez lužo stal 399 dolarjev, kar je okoli 260 evrov. Po izkušnjah bo Žurnal24 main
MSI je po tednih govoric in ugibanj predstavil svoj izjemno poceni prenosnik, poimenovan Wind. Stal bo 399 dolarjev oziroma približno 260 evrov.

Wind je prva prava konkurenca Asusovemu modelu Eee, ki je bil prvi miniaturni poceni prenosnik na trgu. Za razliko od Asusa bo Wind hitrejši in z večjim zaslonom, priporočena cena proizvajalca pa bo podobna. Kupec bo dobil desetpalčni zaslon pri ločljivosti 1206x600 pik, ki ga bodo osvetljevale LED-žarnice. Srce prenosnika bo Intelov najnovejši dosežek v segmentu miniaturnih prenosnikov – Atom (1.6 GHz), disk bo 80-gigabajtni, prenosnik pa bo imel še baterijo za 5,5 ur delovanja, 1,3 MP-videokamero, bluetooth in WiFi. V osnovni konfiguraciji bo nameščen brezplačni program Linux, za sto dolarjev doplačila pa si lahko omislite licenčne Windows XP.

Prodaja različice Windows se bo začela 16. junija, različice Linux pa konec poletja. Specializirana revija Laptop magazine je prenosnik že imenovala za "najboljši univerzalni mini notesnik, ki obstaja". Miniaturni prenosni računalniki so priljubljeni tudi v Sloveniji, saj je bil Asusov model Eee po prihodu k nam, kjer stane manj kot tristo evrov, nekaj časa razprodan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.