Slovenija
32 ogledov

Veter razkrival strehe

Vreme: Nevihte že kažejo svojo moč - Strela Shutterstock
Padavine zajele Slovenijo, ponekod so se pojavile nevihte. Veter je lomil drevesa in odkrival strehe, strele netile požare.

Vročinski val je ustavljen. Padavine so se pojavile popoldan, ponekod so se pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponoči razširile še na sever države.

Dež, ki ga spremljajo veter in strele, je že povzročil nekaj težav. Gasilci na Koroškem so imeli po 19. uri veliko dela. V občini Mežica je veter odlomil nekaj večjih vrhov dreves, gasilci so jih odstranili s pešpoti.

Na območju Železarne Ravne je močan veter podrl nekaj dreves - tudi te so že razžagali in odstranili. V občini Prevalje pa je veter odkril del na novo pokritega ostrešja osnovne šole.

Okoli 19.30 pa je v Murski Soboti ponovno odkrilo del strehe na trgovini Obi – enako se je zgodilo že ob zadnjem neurju. Gasilci so okoli 400 kvadratnih metrov strehe prekrili s PVC-folijo.
V Cirkulanah pa se je drevo podrlo na cesto.

Težave so se pojavljale tudi v osrednji Sloveniji. Nekaj po 19. uri je v naselju Smolnik v občini Dobrova v stanovanjski objekt udarila strela. Gasilci so ugotovili, da je šlo za za vodno strelo, ki ni zanetila požara.

Okoli pol osme je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša v Ljubljani. Nekaj pred osmo uro pa se je zaradi udara strele podrlo drevo v naselju Ladja v občini Medvode.

Gasilci so podrta drevesa odstranjevali na več mestih v Ljubljani (na Dunajski cesti je drevo podlo na osebni avtomobil) in Trati v Radomljah.

Jutri bomo lažje dihali

Jutri zjutraj bo še precej oblačno, čez dan pa pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 25, na Primorskem pa okoli 29 stopinj Celzija.

 

Če je vreme tudi pri vas povzročilo težave, nam preko spodnjega obrazca opišite dogajanje in pošiljte fotografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.