Slovenija
33 ogledov

Veterani revnejši kot leta 2007

Žurnal24 main
Med veterani bogataši se že pet let držita Mirko Tuš in Joc Pečečnik.

Pred petimi leti so v reviji Manager prvič objavili lestvico najbogatejših Slovencev. Na lestvici so leta 2007 opozorili tudi na tiste, ki zaradi svojega premoženja niso ravno vzbujali pozornosti. Zanimivo je, da je 32 ljudi, ki so na lestvici najbogatejših že pet let, danes revnejših.

Uspeh ni za vedno

Lestvica je po mnenju revije Manager tudi dober kazalnik, da uspeh ni zagotovljen za vedno. Največje skoke in padce so doživljali predvsem gradbinci in ljudje, ki so se ukvarjali z gradbeništvom. Danes so v vzponu gradbinci, ki se ukvarjajo z določenimi posebnostmi. Izpostavili so podjetje Lumar zakoncev Lukić, ki dela zdaj modne nizkoenergijske montažne hiše, ali podjetje za nizke gradnje HC Hidromontaže.

Na lestvici prav tako ni več Jurija Krča (Gratel) in Ivana Zidarja. Usoda ni prizanesla niti poslovnežem v IT in telekomunikacijskem poslu. Na lestvici je ostal le še Matjaž Čadež, lastnik Halcoma. V pozabo so utonili tudi tisti, ki so se ukvarjali z igralništvom. Dobro se drži le še Joc Pečečnik z Elektrončkom, ki se ukvarja tudi z globalno prodajo igralnih avtomatov.

Vseh pet let je po večini enak delež tistih, ki so si temelje svojega bogastva postavili z zbiranjem lastninskih certifikatov ali z menedžerskimi odkupi. Spreminjajo se le imena.

33 obrazov pet let

Triintrideset obrazov se na lestvici pojavlja že vseh pet let. Med njimi je Joc Pečečnik, ki je sicer izgubil skoraj tretjino premoženja glede na leto 2007, a se še vedno drži. Med veterani so tudi štirje največji lastniki BTC-ja. Med privatizacijskimi bogataši se med veterani še vedno drži Igor Lah, ki je certifikate v večini pretopil v nepremičnine. Dobro se drži tudi Tone Strnad z Medisom, Franc Frelih s podjetjem Plasta ter Igor Akrapović, še piše revija Manager.

Na lestvici veteranov so tako tisti, ki so zaslužili s privatizacijo, kot tisti, ki so zaslužili z lastnimi idejami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.