Slovenija
36 ogledov

Vez med šolo in podjetji

Medpodjetniški izobraževalni center bo zaokrožil podobo TŠC Kranj na Zlatem polj Žurnal24 main
Šolstvo. Medpodjetniški izobraževalni center do septembra prihodnje leto.
Medpodjetniški izobraževalni center
Sredstva. MIC bo vreden 3,1 milijona evrov.
TŠC Kranj je na razpisu pridobil 2,5 milijona evrov; 85 odstotkov prispeva Evropska unija, preostalo ministrstvo za šolstvo in šport.
Razpis za izbiro izvajalca bo končan 7. marca.

Ob Tehniškem šolskem centru (TŠC) Kranj na Zlatem polju naj bi še letos začeli graditi nov medpodjetniški izobraževalni center (MIC). Gre za eno izmed večjih investicij zadnjih let na področju šolstva v gorenjski prestolnici. Marca poteče razpis, na katerem bodo izbrali izvajalca gradbeno-obrtniških del.

Za doizobraževanje
MIC bo četrta enota TŠC Kranj. V njem že delujejo strokovna gimnazija, poklicna šola in višja strokovna šola. Namenjen bo podpori rednemu izobraževanju in bo nekakšna vez centra z gospodarstvom, je napovedal direktor TŠC Jože Drenovec. “Podjetja bodo lahko pri nas denimo ob posodobitvi proizvodnje za svoje zaposlene organizirala doizobraževanja za delo na novih strojih. MIC bo omogočal tudi prekvalifikacije, razvoj, v prizidku bodo laboratoriji za vse smeri na šoli,” je pomen in vlogo bodoče novogradnje pojasnil Drenovec.

Evropska sredstva
Vrednost MIC bo presegla tri milijone evrov. Levji delež prispevata Evropska unija in ministrstvo za šolstvo in šport; sklep o dodelitvi sredstev so pri TŠC prejeli decembra 2009. Približno eno leto so pripravljali ustrezne projekte in dokumentacijo, nato pa pridobili gradbeno dovoljenje. “Če bo šlo po načrtih, bomo prizidek namenu predali septembra prihodnje leto,” je povedal Drenovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.