Slovenija
38 ogledov

Viator & Vektor: nič se niso dogovorili

Delavci Mariborskega TVM za sredo napovedujejo protest pred podjetjem Viator & V Žurnal24 main
Vodilni pri Viator & Vektorju se z bankami znova niso dogovorili nič.

Vodstvo Viator & Vektorja tudi na današnjih pogajanjih ni doseglo doseglo dogovora z bankami upnicami glede prestrukturiranja. napovedali so, da bodo pogajanja nadaljevali v četrtek.

Delavci jutri znova pred podjetje

Delavci so praktično cel dan vztrajali in čakali na odgovore pred poslopjem družbe na ljubljanskem Rudnik. Zdi se, da nihče od njih ne vidi več luči na koncu tunela. "Ne verjamemo v rešitev," je za zurnal 24.si povedal sindikalist Viator&Vektor Marko Vučko.

Delavci imajo sicer jutri ob desetih dopoldan v vsakem primeru shod, o katerem so obvestili tudi vodstvo podjetja, katerega pojasnila pričakujejo.

"Jutri imamo spet protestni shod. Že včeraj so rekli, da v primeru, da do danes ne bo nikakršnih informacij, smatrajo da je le-ta negativna. Se pravi da jutri, v četrtek začnejo pisati postopke glede insolventnosti. Tam bomo tudi mi in ne bomo šli prej domov dokler nimamo jasno napisanega dokumenta, da se je to tudi zgodilo," pravi Vučko.

Če bodo banke rekle ne, sledi prisilna poravnava ali stečaj skupine Viator&Vektor, njen lastnik Zdenko Pavček pa bi lahko postal naslednji padli tajkun.

Delavci zahtevajo pojasnila

Kot smo poročali včeraj, so se delavci družb Skupine Viator & Vektor, Viator & Vektor Logistika ter Viator & Vektor Storitve zbrali na protestu in od vodstva neuspešno zahtevali pojasnila. Po pisanju STA tudi Sindikat delavcev prometa in zvez v Viator & Vektorju namerava sam začeti postopek za stečaj, če danes ne dobijo jasnih odgovorov. Viator & Vektor naj bi sicer bankam dolgoval okoli 140 milijonov evrov.

V & V: Večino poslov prevzela Intereuropa

Po poročanju Financ pa naj bi večino poslov Viator & Vektorja že prevzela Intereuropa, ki je prav tako v težkem finančnem položaju. V družbi so dejali: "Zaradi prenehanja opravljanja dejavnosti družbe V & V se v zadnjem času srečujemo s povečanim povpraševanjem strank, ki so do nedavnega uporabljale njihove storitve." Drugi konkurent je Schenker, ki naj bi Viatorju prevzel le nekaj manjših strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.