Slovenija
10062 ogledov

Video: Velik požar v Mariboru, nad mestom se vije gost dim

Požar v Mariboru Jure Banfi, mariborinfo.com
Zagorelo je v skladišču podjetja Sutovina.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 12.38 zagorelo v Mariboru, v mestni četrti Tezno. Policija je bila o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina, obveščena ob 12.44.

"Na kraj so bili takoj napoteni gasilci in policisti," pojasnjuje Miran Šadl iz PU Maribor. "Prve informacije kažejo na to, da gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 krat 70 metrov."

Požar so omejili, a še gasijo

Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. "Nevarnosti za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom," razlagajo pri PU Maribor. "Po doslej zbranih podatkih ni bilo nihče poškodovan."

Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode.

O požaru v Mariboru poroča tudi naš bralec, ki nam je poslal spodnji video. 

Policisti so omejili dostop do kraja požara. "Ta je dovoljen samo interventnim službam," še razlaga Šadl. "Vseeno pa se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev." 

Zaprite okna in se ne izpostavljajte dimu

Policija zato prosi vse ljudi, ki niso tam zaradi gašenja, naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela  interventnih služb. "Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje," poudarjajo pri PU Maribor.

Gasilci pozivajo ljudi, naj zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata ter naj se ne zadržujejo na prostem in naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu in plinom, ki se sproščajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:05 02.marec 2020.

    Samo za društvo iz Štajerske,ajde jedna od Žabarjev, Sinan Sakic - Sve je postalo pepeo i dim.

  • Avatar praufo
    praufo 14:28 02.marec 2020.

    meni ni jasno, kdo še čuti kakšno pripadnost do te države, če se odgovornim jebe za pline, ki se sproščajo pri izgorevanju, dobesedno se jim jebe ... med maso embalaže je mnogo embalaže neočiščene in še marsikaj je zraven, zato ...prikaži več lahko pride do samovžiga, lahko pa tudi nekdo zakuri ... država zajebava uporabnike kurilnih naprav z nekimi izpusti, po drugi strani pa skuri za celo mesto plina v zrak ... pa kje mi živimo

  • Avatar praufo
    praufo 14:12 02.marec 2020.

    a spet smeti kurijo, pametno