Slovenija
28 ogledov

Videoigre, ki izobražujejo

Videoigrice bodo odslej pripomogle k izobraževanju. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Učitelji, ki bi pri učencih radi vzbudili zanimanje za molekularno biologijo, imajo novo orožje: videoigre.

Čedalje več otrok odrašča ob igranju videoigric. Pedagogi, učitelji in profesorji so se zato odločili za sodelovanje z ustvarjalci in programerji igric, saj bi radi prispevali k razvoju izobraževalnih iger.

Pred kratkim so na trg prišle igre, ki bodo svetovno kulturno dediščino, molekularno biologijo in raziskovanje vesolja približale učencem in dijakom.

 

V ZDA so izvedli raziskavo, s katero ugotovili, da 82 odstotkov oziroma 55,7 milijona otrok med 2. in 17. letom starosti redno igrajo računalniške ali videoigre.

 

Pedagogi in strokovnjaki na področju izobraževanja upajo, da bodo najnovejši izobraževalni pripomočki pri otrocih tako priljubljeni, kot sta zadnji glasbeni igri Guitar Hero in The Beatles: Rock Band.

Učitelji in znanstveniki upajo, da bodo priljubljene tudi Immune Attack, Discover Babylon in Astronaust: Moon, Mars and Beyond, ki ponujajo izobraževalne vsebine s področja biologije, kulture in astronomije. Namenjene pa so učencem predmetne stopnje osnovne šole in dijakom prvih dveh letnikov srednjih šol. Vsekakor pa bodo primerne za vse, ki bodo želeli svoje znanje obnoviti in se ob tem naučiti česa novega.

Po dosedanjih opazovanjih otrok, ki so igre že preizkusili, naj bi ti poleg besednega zaklada napredovali tudi pri razumevanju težjih vsebin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.