Slovenija
61 ogledov

Vigred, županova obveza po statutu

sandra kapušin, darko zevnik Jerca Božič Kranjec
“Vinska vigred bo!” z znanim geslom zagotavljata tudi kraljica Sandra Kapušin in župan Darko Zevnik.

Prihodnji teden od srede do nedelje bodo trije trgi v starem mestnem jedru znova dihali z Vinsko vigredjo. Prireditev bo, kot obljubljajo organizatorji, pestra in bogata kot vsa leta, saj ji sponzorji ostajajo zvesti.

Prekiniti je ne sme

“Letošnja bo 30., prihajajo pa tudi 31., 61. in 91.,” pravi Darko Zevnik, župan Občine Metlika. Da se tradicija ne bi prekinila, je po pojasnilu Jožeta Nemaniča z Občine Metlika namreč v statutu občine zapisano, da je dolžnost vsakokratnega župana ohraniti Vinsko vigred.

Za letošnjo so vinogradniki v oceno prinesli 364 vzorcev vin, med katerimi je najvišje priznanje prejel rumeni muškat, ledeno vino, letnik 2007, iz Grajske kleti Šturm.

V dneh, ko se bodo okušala ta vina ter se bodo jedle belokranjske pogače in druge dobrote, obenem pa se bo uživalo ob folklori in domači glasbi, pričakujejo, tako kot vsako leto, okoli 25 tisoč obiskovalcev. Organizacija Vinske vigredi pa stane nekajkrat toliko, kot je obiskovalcev, razkriva Zevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.