Slovenija
11278 ogledov

Viharni sunki podirajo drevesa, še bo močno pihalo

Podrto drevje
Gasilci odstranjujejo podrta drevesa in veje, oviran promet na cestah.

"Od včeraj je bilo na Gorenjskem zaradi vetra sprejetih nekaj prijav o podrtem drevju čez cesto, kar je vplivalo na prevoznost cest," pravi Bojan Kos iz PU Kranj. "Prijavljene težave so bile na območju Škofje Loke, Cerklj na Gorenjskem, v Bohinjski Beli, na Javorniškem rovtu, pa tudi na območju Kokre proti Jezerskim, kjer je čez cesto podrto drevo." 

Cesta na Jezersko je bila zjutraj zaprta, a so podrto drevje že odstranili in cesta je spet prevozna. 

"Vozniki prosimo pazite na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove in kjer je možnost padajočega kamenja," opozarjajo pri PU Kranj. "Vozite previdno."

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je na ponoči nad cesto med Polhovim Gradcem in vasjo Smolnik v občini Dobrova - Polhov Gradec padlo drevo, ki je oviralo promet. "Razžagali in odstranili so ga gasilci PGD Črni Vrh," pišejo pri URSZR.

Gasilci so včeraj zvečer odstranjevali podrto drevo tudi v Notranjih Goricah pri Brezovici ter na Vidičevi ulici v Ljubljani.

Med Kobaridom in Bovcem oviran promet

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo po podatkih prometno-informacijskega centra prepovedan promet za kamp prikolice, vsa vozila z ponjavami in hladilnike. Na regonalni cesti Vipava - Ajdovščina pa je prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Oblaki Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka do konca maja

"Med Kobaridom in Bovcem je zaradi viharnega vetra in polomlomljenih vej promet oviran, vozite previdno," opozarjajo pri PIC-u.

Arso izdal opozorilo

Agencija za okoje je zaradi vetra izdala opozorilo. Po napovedih Arsa bo do torka zvečer zelo vetrovno. "Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 120 kilometrov na uro," napovedujejo pri Arsu. "V severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 kilometrov na uro."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.