Slovenija
8383 ogledov

Vijugal po avtocesti, a ni šlo za alkohol. Takšno kazen je dobil

Hitri test na droge PU Celje
Voznik tovornega vozila po avtocesti vozil pod vplivom kokaina. A to še ni bilo vse. Sledila je globa.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti na območju Celja opazili voznika tovornega vozila, ki je zelo nezanesljivo vozil. Z voznikom so na avtocestnem počivališču Lopata izvedli postopek. Ker je bil preizkus z alkotestom negativen, so vozniku odredili še hitri test za droge, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil. 

Vozniku so celjski prometni policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na Okrajno sodišče v Celju pa podali obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek je predvidena globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

"Prepovedane droge, podobno kot alkohol, bistveno poslabšajo zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, še posebej nevarno," sporočajo s PU Celje.

Voznik, ki je prevoze opravljal za samostojnega podjetnika, pa ni vozil le pod vplivom prepovedane droge, pač pa je imel v digitalnem tahografu vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja letos, zaradi česar so mu policisti izrekli še 2.000 evrov globe. 

Zoper samostojnega podjetnika, za katerega je voznik opravljal prevoze, pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe v znesku 4.000 evrov, zaključujejo na PU Celje.

*Fotografija tovornjaka je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • pesnik51 12:12 23.april 2024.

    sam da ni gazdi vzel od robe, ki jo je fural :)

  • atamama 11:33 23.april 2024.

    Na kratko, kot privatnik je zaključil kariero.