Slovenija
28 ogledov

Vikend deževen in toplejši

Megla nad Ljubljano. IFP
Konec tedna nas čaka bolj oblačno vreme. Največ dežja bo v zahodnem delu države. Megla se bo poslovila, v nižinah pa se bo otoplilo.

Obdobje dolgotrajne megle po nižinah se bo v soboto, na srečo mnogih, poslovilo. Zato pa bo seveda treba plačati določeno ceno.

Že jutri bo tako zapihal jugozahodnik, ki bo do jutra spihal meglo in nizko oblačnost, medtem pa se bo začelo oblačiti predvsem v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji. Tam bo začelo rositi ali rahlo deževati. Najbolje se bo godilo tistim, ki prebivajo na vzhodu države, saj bo tam sijalo sonce.

Sobota bo na zahodu države še vedno deževna, saj, kot so za zurnal24.si povedali na Agenciji za okolje RS, se bodo padavine še okrepile.

Pooblačilo se bo sicer tudi v vzhodnih krajih in tam lahko zapade nekaj dežja. V nižinah megle ne bo več, prav tako pa se nam obeta otoplitev.

Bo pa zato hladnjeje v gorah, saj bo meja sneženja na okoli 1800 metrov nadmorske višine.

Zadnji dan tega tedna bo v zahodnih krajih države še vedno rahlo deževalo, prebivalci krajev na vzhodu države pa bodo spet lahko uživali v soncu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.