Slovenija
18 ogledov

Vikend do 30 stopinj, sredi tedna poslabšanje

Sonce Shutterstock
Konec tedna nas bo grelo sonce. Na morju se bo ogrelo tudi do 30 stopinj. Poslabšanje sredi prihodnjega tedna.

Danes bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva ponekod še zmerno do pretežno oblačno. Šibka burja na Primorskem bo večinoma ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Super vikend za skok na morje

Sončno in toplo bo tudi jutri in v nedeljo. "Temperature se bodo na Primorskem dvignile tudi do 30 stopinj, kar pa seveda za september ni nič neobičajnega, saj je lahko tudi ta mesec topel," nam je dejal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh.

Ker smo že zakorakali v september in ker je dan krajši, noč pa vedno daljša, se to pozna tudi pri jutranjih temperaturah. Te se bodo konec tedna gibale od 8 do 13, medtem, ko bo v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 6 stopinj Celzija. Kljub temperaturni razliki med jutrom in dnevom pa se po vsej verjetnosti ne bomo zbudili v meglena jutra. "Pretirane megle ne bo, saj je zrak suh. Če bi bil bolj vlažen ali pa bi padlo nekaj padavin, potem bi bila sitaucija drugačna."

Sonce nas bo grelo tudi prihodnji teden

Pretežno jasno in precej toplo bo tudi v začetku tedna, temperature pa podobne kot konec tedna. Poslabšanje se nam obeta sredi tedna. Kakšno bo poslabšanje, je po besedah Velkavrha težko reči, ampak zaenkrat kaže na padavine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.